Trubky u umyvadla, či dřezu se dají dobře vyčistit hydroxidem sodným
(louhem). U WC toto praktizovat nemohu, protože
při ředění vodou vzniká reakční teplo a WC by mohl rychlou změnou
teploty prasknout. Instalatérské pero nejde použít,
máme za WC 2× koleno a pero se tam zastavuje. Zkoušeli jsme i ocet, ale moc
to nepomáhá. Může někdo doporučit vhodný
prostředek, který by se dal nasypat – nalít do WC a fungoval za studena?
Děkuji, Pavel
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2688 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Z hydroxidu stačí v plastovém kýblu namíchat 5 až 10% roztok, ten pak nalít do odpadu a nechat působit. Podobným způsobem se může použít kyselina chlorovodíková. Hydroxid rozpouští organické nečistoty, kyselina anorganické. Dohromady ovšem tyto dvě věci použít nelze, vznikla by obyčejná kuchyňská sůl.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?paul1 Nahlásit |
Měj jsem podobný problém. Z rychlou změnou teploty si hlavu lámat nemusíš, ohřátí až tak nevadí, spíše prudké ochlazení. Použil jsem hydroxid v opravdu masivním měřítku a nic se nestalo. Kyselina taky nepomůže, používám HCl jen na čištění vápenatých a železitých úsad v míse, ocet je málo účinný. Nakonec se ukázalo, že po předchozím nájemci byl v sifonu šprajcnutý závěsný držák na WC vonítka + prázdná tuba od pasty. Vše napravil až instalatér po demontáži mísy.
0 Nominace Nahlásit |
Paule, vyzkoušeno, ale nevím jak použitelné u Vás.
Dva šroubky odšroubovat mísu, zjistit příčinu, ve dvou kolenách, vše pak
vyčistit (opravu to prospěje) vrátit zpět. Někdy práce na 20 minut, jindy
na hodinku a půl…
0 Nominace Nahlásit |
Ucpaný záchod se může zdát jako banalita, ale pokud máte doma jen jeden záchod, tak je to docela problém. Nám se to stalo v sobotu, takže jsem nemohla nikoho sehnat. Při brouzdání po internetu jsem narazila na https://bjservis.cz/cisteni-odpadu/ , kde mají i havarijní službu, která funguje 24/7. Zavolala jsem na dispečink 603 835 426 a domluvila se na opravě. Mají dojezd do hodiny a pán tady opravdu za 50 minut byl a problém vyřešil. Byla jsem jim opravdu vděčná, nevím jak bych to řešila