Avatar uživatele
tycinka99

Čím se dá nahradit glukóza ve fondátu?

Zajímavá 0 před 4069 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud myslíš fondán, tak to půjde dost obtížně. Možná by bylo možné nahradit část cukru medem, ovšem vyzkoušeno to není.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Co tak zkontrolovat recepty:

Fondán lze koupit, nebo si ho můžeme vyrobit i doma. Tato moderní metoda potahování dortů je velmi populární a umožňuje vytvořit opravdu originální dort.
1 kg moučkového cukru (nejlepší je Korunní!)
1/2 dl horké vody
2 lžíce vlažného rozpuštěného ztuženého tuku
1 lžíce práškové želatiny
voda dle potřeby
mandlové aroma

  1. Celý 1 kg kvalitního moučkového cukru dáme na vál, uděláme důlek, smícháme želatinu s horkou vodou, zamícháme a vlijeme do důlku
  2. Lžíci kulatou stranou vtíráme želatinu s vodou do cukru, takto zpracujeme asi 2/3 cukru, dokud nám nevznikne krásně bílá pasta
  3. Přidáme ostatní suroviny a důkladně je propracujeme, fondán musí být tužší ale musí jít dobře vyválet (měl by být jako plastelína)
  4. Hromádku fondánu necháme odpočinout asi 1 hodinku v lednici

A glukóza tu není, co?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek