Dát mu držtičku k loužičce,důrazně říct FUJ lehce,lehce udeřit
přes zadek.NIKDY rukou.
To přejde,učí se.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych ho zkusila u té loužičky trochu vytahat za chlupy v kohoutku. Ukázat na kalužku a vytahat a přísně říci ne. Nemám na mysli ho nějak tahat, zvedat, vláčet či bít. Potom by měl strach a ne respekt. Prostě mu dát na jevo co smí a co ne. Pokud to lze, zkuste vysledovat, kdy čůrá. Mí psi např. pijí hned po procházce. Třeba za jak dlouho po příchodu čůrá a zkusit jít na chvilku ven znovu, jen na to čůrnutí. Pokud budete důslední, myslím, že to pochopí. Trpělivost a důslednost je ovšem potřeba. R.
0 Nominace Nahlásit |
Ještě je čas jej postupně učit vyměšovat
Především,nesmíte mít pejska po celém bytě,omezte mu prostot,jen několik
metrů čtverečním,kolem jeho pelíšku,kda má
žrádlo,ohrada,karton.položte mu noviny směrem ke dveřím,kde udělá
loužičku,postupem česu zvětšujte prostor a novinx posunujte ke
dvěřím,chce to čas a trpělivost,ale pejsek se naučí nejen chodit venčit
mimo dům,ale bude mít především svůj psí prostor,a spojte toto
i pochutinkou při procházce,podle druhu psa nevenčete,jen za učelem
vyprazdňování.A pokud nemáte trpělivost a čas,což především pro
výchovu psa je potřeba,tak pořiďte štěněti umělohmotnou nádobu,do
které dáte stelivo pro kočky.Začněte zasse menším prostoremA když se
nauší i toto,nebudete muset mít strach nechat jej samotného delší
dobu.A zas pokud psa necháte delší dobu samotného,nechte mu v jeho
prostoru něco na rozkousání,starou botu nebo cos.pejsi ze samoty trpí
depresí a musí něco kousat,a za rozkousání jej nesmíte trestat,jinak
přestane důvěřovat a stane se skrytým vůdcem smečky.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5349 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
musíte to ještě chvilku vydržet,já jsem doma měl 3 hadry mokrý,suchý a namočený v octové vodě,říká se,že tam pes už nejde,já vím,člověk je z toho pomalu na palici,já měl v ruce nustále jenom hadry,ale myslím si,že to nebude už dlouho trvat.
0
před 5356 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasim s ReHu,je cas stene ucit s trpelivosti a i jine povely a to zase hrou.Zvladne to.
0
před 5356 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je-li to plemeno, co bylo odchováno doma, bylo naučené pravděpodobně na noviny nebo podložku. Pokud štěně dělá loužičky kdekoliv, asi nebylo naučeno na nic. Vždycky je snažší učit štěně, které již tuší o čem je řeč, tj. ze stanice, kde už psy čistotě učí máma fenka. Pokud toto štěstí nemáme a máme štěně tvrdhlavé, je to boj na delší trať. Už jsem to tu někomu psala.. Učíme to obráceně, tj. naučíme psa čůrat na povel. Pytlík odměn a pozorovat psa na procházce. Jé, to je hodný bobík, on nám tady udělal lulu… A s obrovitánskou radostí psa chválit za každou loužičku venku. Doma je přehlížet (psa za ně nekárat, ale jen se zlostně tvářit a uklidit (co nejrychleji – ten hadr s octem pomůže zakrýt pach moči – proto jej někteří chovatelé doporučují, ale je otázka, jestli Vám ten ocet nesmrdí ještě víc 🙂 Pes se bude těšit na to, že venku za loužičku dostane odměnu a postupně odbourá to domácí. Spojte si to snějakým vaším povelem a máte na celý život vystaráno, prostě pes se naučí, že má udělat potřebu na povel (ale prosím, nezneužívat k tomu, že už psa dále nebudete VENČIT – TJ. POHYBOVAT PO VENKU, to by pak mohl ty loužičky zase začít dělat!!!
0
před 5354 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek