Žluč je tekutina, která vzniká v játrech a podílí se na emulgaci =
trávení tuků.
Doplňuji:
wiki: Žluč vzniká v játrech, skladuje a zahušťuje se ve žlučníku a do
tenkého střeva ústí ve dvanácterníku. Žluč obsahuje žlučová barviva
(bilirubin, biliverdin) a soli žlučových kyselin, které zajišťují
emulgaci tuků.
Upravil/a: Lucijej
0 Nominace Nahlásit |
Doplním jenom lucijej " Tuky prochází trávicím ústrojím
v nezměněné formě až do doby kdy dojde k jejich emulgaci pomocí žluči
v tenkém střevě. Emulgace je rozdělení tekutiny na vzájemně
nemísitelné složky.Emulgací se uvolní v tenkém střevě tuky a vitamíny
rozpustné v tucích ( A,D,E,K). Teprveve po tomto rozdělení, tělo může
sliznicí tenkého střeva vstřebat tyto vitamíny a strávit tuky.
Takže jak vidíš i tuky jsou pro tělo nepostradatelné. Bez tuků nemáš
příjem těchto vitamínů.
0
před 4388 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |