Avatar uživatele
jjj123456789

Co mají Pohlreich a Paulus proti smaženmu sýru?

Je v tom fakt, že to není ze Západu, a tak je nutné to potupit a poplivat, nebo i něco jiného?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mojitek před 3883 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ono to ve skutečnosti je původně recept ze „západu“, jen se ho zmocnili tvořiví, kreativní
a škudliví hospodští kuchaři (dnešní Babici a Hrušky) a upravili k nepoznání směrem ke dnu od původního pokrmu.

A úplně nejhorší varianta je to, co se už jako „smažák“ kupuje v supermarketech
k dosmažení doma.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Awe

Souhlas s mowla…Jinak já osobně smažený sýr nejím.Když už si ho udělám tak to musí být ze sýru a ne „sýru“.Řikejte si každý co chcete ale já prostě eidam do huby nevemu.Zkuste si udělat smažák třeba z masdamu,ementálu či jiného vám oblíbeného.Já zkoušel naposledy udělat z Gran Moravia a byl to neskutečný zážitek.Kvalitní sýr se dá jíst bez příloh.Eidam jaký znáte 30% se nedá žrát ani s přílohou

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Proti smaženému sýru snad ani nic…
😉
Ale proti ´zvyku´ některých českých kuchařů

  • nacpat sýr ke všemu možnému, i když se tím ´znehodnotí´ hlavní surovina (maso)
  • nacpat všude ten nejlevnější druh sýra (např. eidam namísto parmezánu)

Nemyslím, že důvodem je „to není ze Západu, a tak je nutné to potupit a poplivat“, ale to, že jde o kulinářské barbarství.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

o Paulusovi tohle nevím,ale Pohlreich smažák nesnáší.On ale taky nesnáší banán v jakékoliv podobě… Myslím že smažák z eidamu nicmoc,to je fakt(eidam jako takový je celkem perverzní napodobenina sýru.Ale dá se udělat samozřejmě i z jiného sýru.Jinak cpát všude eidam -na maso-atd at už strohaný nebo plátky je opravdu úchylka.
Doplňuji:
předsmažený smažák jako polotovar -no dejme tomu,ale hustý je,že si tohle kolikrát nechávaj zavážet i kuchaři do restaurací z gastrovelko­obchodu..

Upravil/a: mojitek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Pořady o vaření sleduji a pokud vím, tak oběma protagonistům vadí pouze to, že se tato česká klasika nabízí třeba v ‚italské kuchyni‘, poněvadž tam jednoduše nepatří.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Opravdu není ze západu? Co třeba fromage frit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

A kdo říká, že smažený sýr není ze západu?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek