Mám jorkšíra, na ostatní psi nikdy neštěká, ale když jdou kolem jiní
psi a nejsou na vodítku, seběhnou se kolem mého psa (třeba že jen
očuchávají) a ten začne být nervózní a začne štěkat. Jak se mám
v takové chvíli zachovat? Má ho vzít do náruče nebo co?
Doplňuji:
Já vím že se chtějí seznámit on to bere celkem v pohodě když k němu
přicházejí, ale jakmile ho začnou očuchávat, začne štěkat. Jinak
děkuji za pomoc, až teda na tom004, jelikož mě jeho odpověď jako OBVYKLE
vůbec nepomohla 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4880 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Není potřeba hned brát psa do náručí a „bránit ho“. On se musí naučit, že jsou i jiní psi. Spíš je potřeba aby se naučil nebát se jiných psů a nezačal na ně hned štěkat. Jako správný „pejskař“ by jste měl poznat z výrazu druhého psa jestli se jde jen „seznámit“ nebo chce zaútočit. Podle toho se pak i zachovat.
4Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, masakrmen, hanny 2, tom004
před 4880 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
I psi se potřebují seznámit.
3Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole, hanny 2, Ar
před 4880 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám taky jorkšíra a ten vrčí a štěká na všechny psy,na fenky ne,ty má rád.To že štěká,je známka že se bojí a nejlepší obrana je útok.Nechte ho ať se seznamuje,ale buďte ve střehu,může zaútočit a rvačka je tu.Pokud je to velký pes,tak ho raději odtáhnu pryč nebo ho vezmu do náruče a odcházím.Ten můj dokáže vyprovokovat každého.
3Kdo udělil odpovědi palec? masakrmen, Michal Kole, tom004
před 4880 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někdy neuškodí nechat pejska mezi jinými na volno. On totiž páníček na druhém konci vodítka poskytuje pejskovi jakousi jistotu, že může dělat na druhé psy ramena. Pejsek odepnutý z řemínku se najednou chová klidněji a má šanci se do smečky cizích psů v parku začlenit líp. Samozřejmě ale musí poslechnout na přivolání, ať ho pak nenaháníte hodinu.
0 Nominace Nahlásit |
Nejdůležitější je, jak již bylo řečeno výše, dovolit kontakt s dalšími pejskami a nedržet jej na vodítku stále u nohy (o to více se pak bude bát ostatních pejsků). Z chování (např. vrtěním ocásku) by jste měl poznat, jak „očuchávání“ dopadne – buď si budou hrát, nebo zaútočí. K velkým a bojovým plemenům bych se až na vzácné výjimky vůbec nepřibližoval (můžete také zpozorovat, v jakou dobu a na jakém místě je vysoká pravděpodobnost střetu – vyhněte se jim obloukem). Svého pejska popadněte do náruče v případě zaútočení. Pokud máte pejska navolno a nechcete, aby utíkal za jinými opodál, můžete odpoutat jeho pozornost aportováním jeho oblíbené hračky (míček, házecí disk nebo stačí i klacík, šiška).
Pro Butani: To by jste si troufl i na malou holčičku nebo starší paní, která nemá pejska na vodítku? Spíše bych to řešil hlasitým a rázným upozorněním. P.S.: A co když se jedná o toulavého psa?
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek