Zpravidla tak hovoří o jevech a otázkách, kterým nerozumí. Nebo o předpovědi, jak něco dopadne. Další možný výklad je, že to může ovlivnit jen Bůh. Tak to aspoň chápu já.
0 Nominace Nahlásit |
Něco mezi stavy „ano“ a „ne“ ve dvoustavové logice. Zpravidla nepředpověditelného.
0 Nominace Nahlásit |
Je to ve hvězdách. Nevím, co mě v životě čeká. Nevím, jestli se to, co si přeji, splní.
Zdroj: http://milost.cz/je-ve-hvezdach-1-cast/
Upravil/a: yuko
0 Nominace Nahlásit |
Je to podobné jako kdybyste u matematického příkladu uvedli výsledek „něco mezi mínus nekonečnem a plus nekonečnem“ … někde a nějaká pravda tam je, ale vy nevíte přesněji kde a jaká.
0 Nominace Nahlásit |
Co tímto úslovím myslí jiní lidé, netuším.
1. Kdysi jsem slyšela, v ČRo, že jde o zkomolení překladu slov, která vyslovil Hamlet. I zde Hamlet mluví o nebi, o tom, koho v něm potká, v nebi jsou mraky, svípí hvězdy .atd.
Originální výrok zní
„Je více věcí na nebi a zemi, o kterých se vašim filozofům nesní,“
říká Hamlet Horatiovi.“
2. Dá e brát tak, že se něco děje ve výšce,. ve vzduchu. . Vzniklo zřejmě tehdy, když si lidé nedovedli vysvětlit třeba bouře, zatmění atd. Bylo to tedy něco záhadného, tajemného.
3. Dnes už je to jinak. Někdo věří v boha,. že mu pomůže, jiní, že se jim leccos podaří, po čem touží atd. Nikdo neví s jistotou, jaký bude výsledek.
Takže je to jakási „berlička,“ pro naději, něco neznámého. Často se užívá i v esoterice.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |