a co tam ten odborník uvidí? po prohlídce mu dám za to kouknutí litr a on mi napíše papír, kde bude napsáno. závady- kouří, nevysypaný popelník, prach v kotelně, doporučuji kotel vyměnit za automat, nebo na plynový čí elektrický. když mu dám litr navíc, tak žádná závada
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že je to v pořádku. Někteří nedodržují ani roční revize komínů, natož aby se odborně kontrolovaly kotle. Takže se topí nehospodárně, neekologicky a narůstá nebezpečí požárů.
3Kdo udělil odpovědi palec? jirkajirka, Klaproth, Agneta
před 3197 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zatím to neřeším, třeba do té doby umřu (je mi letos 63 let a umřeli
mladší moji spolupracovníci) a tak proč bych se stresoval.
A pokud do té doby přežiju, tak se ještě uvidí, nic se nejí tak horké
jak se uvaří.Kotel mám starý 25 let, takže do té doby třeba odejde a
koupím nový.
0 Nominace Nahlásit |
U nás v panelovém domě, který obhospodařuje bytové družstvo vlastníků, chodí kominík třikrát za topnou sezónu a po vyčištění zanechává revizní zprávu. Tak nechápu, proč je další nařízení!
0 Nominace Nahlásit |
Tak, tak, jen „houšť a větší kapky!“ No, a protože dobrý technický stav kotle automaticky nezajišťuje kvalitní spalování, zavedl bych ještě povinné pravidelné přezkušování ze znalosti norem, obsluhy kotlů a první pomoci při nehodách (něco podobného, jako mají elektrikáři – vyhl. 50). Cena by mohla být pro začátek rovněž kolem 1000,– Kč. Kdo neudělá, netopí! A taky pračky! Lidi tam perou bůhví co a ta spotřeba vody… Možná by to chtělo staré nehospodárné pračky zakázat, kontrolovat a pokutovat! Když tak koukám po baráku, to by se toho ještě našlo… 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Když nedělám revize na komín, nebudu ani na kotel. Proč?
Na střechu umím vylézt, stejně tak si vyčistit komín štětkou a
prohlídnout volný průchod.
Mám litinový kotel, starý 2 roky a s běžnou minimální životností
50 let. Z kotle vede půlmetrová vodorovná roura, tu čistím cca 1× za
14 dní. Topím výhradně bukovým/dubovým dřevem. Nevím co na tom kdo chce
vidět. Resp. za co by po mě někdo mohl chtít litr. Pokud mi z komína nejde
dým jak z lokomotivy, což fakt nejde, tak nemám povinnost si do baráku
nikoho pouštět. A až mi úředník napíše, doložte revizi kotle, tak mu
donesu fotku malých kamínek z obýváku s tím, že KOTEL nemám.
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 3197 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Termín „zvýšení daní“ zní blbě, takže stát i obce si rádi vypomůžou všelijakými poplatky, pokutami, revizemi atd. Tohle bude asi další v řadě.
0 Nominace Nahlásit |
Mám vynechat sprostá slova aby mně neblokli??? Tak neříkám nic…
Ještě chápu smysl těch „kontrolorů“ co maj kontrolovat jestli někdo nepálí pneumatiky, i když mi to připadá trochu problematické… Ale pravidelná revize kotle? To si někdo zas prosadil ptákovinu aby si zajistil pravidelný příjem…
Bude dál někdo chodit kontorlovat jestli správně používáme PANAPR?
0 Nominace Nahlásit |
Očividně „povinná revize komínů“ se neosvědčila a s těmito kotly to podle mého skončí zrovna tak, takže u nás v okolí Ostravska budeme moci v zimě i nadále počítat s „Pekingem“.
Lahny, správně, všecjno, co bylo stvořeno, musí zaniknout a nemá cenu se kvůli tomu rozčilovat, protože co znamená trošku kouře ve vesmíru, že…
Upravil/a: zjentek
0
před 3197 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemá někdo z obyčejných občanů známého lobistu, který by zaloboval v parlamentu na nějaký přílepek k tomuto výtvoru
0
před 3196 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lahny,tak si to tam užij.
…áááá, užalovaný kutas se ozval. Ty tam budeš dříve.
Děkuji Jugare.
Drap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |