ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4353 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pauza mi přijde jako rozchod na nečisto, což mi přijde jako podlost od navrhovatele – taková zadní vrátka. To už mi přijde lepší se úplně rozejít, a pak se přídaně dát znovu dohromady.
0 Nominace Nahlásit |
Jak jsem již psala v předchozí otázce, pauza je pro mě něco jako rozchod.
Jen jednou jsem s ní měla kladnou zkušenost. Na začátku vztahu jsem jak já, tak i druhý udělali pěknou neplechu a potřebovali jsme si promyslet, zda to potáhneme dál. Ne unáhleně, ale v klidu. Několik dní jsme o sobě nevěděli. Poté jsme zašli na večeři a vše si vyříkali. Nakonec tato známost přetrvává dodnes.
0 Nominace Nahlásit |
Když si to vymyslí jen jeden, zatímco ten druhý má o vztahu úplně jinou představu, vždycky je to začátek konce. Obvykle ten, co pauzu navrhuje už má jiné plány, do nichž jeho partner spíš nepatří. A tohle je takové trochu zbabělé, trochu diplomatické a víceméně hodně vyčůrané řešení… Veškeré odluky znamenají pouze brzký konec. Vztah se má budovat, problémy řešit společně, protože tak se ti dva daleko lépe a rychleji poznají a společné překonávání překážek jim paradoxně může pomoci vztah ještě upevnit. A jestli má být konec, tak ať je rovnou – jakápak zadní vrátka. Chudák je vždycky ten, který na to přistoupí a zatímco ten jeden už žije nový život, druhý stále žije v mylné naději a představách…
To, co popisuje barbakan není klasická vztahová pauza, jak se dnes moderně prezentuje, ale normální vyplynutí dané situace. Partneři bez sebe nechtěli být dobrovolně, nedohodli se na tom – neznamená to, že mají vleklý vztahový problém a jdou si na nervy, ale byl to „jen“ důkaz toho, jak si v krizi, která jednoho postihla mohli (a měli) čas utřídit si priority, bát se o svůj protějšek – myslet na sebe vzájemně a možná i přehodnotit nejen své životní postoje. Není to tedy žádné morální ani vztahové dilema. A to poznání o tom, jak toho druhého potřebujeme a jsme rádi, že ho máme je pak o to příjemnější. Horší je, když přijdeme na pravý opak…
0 Nominace Nahlásit |
Že ty pauzy jsou super. Není tomu,co manželka byla beze mne (hospitalizace)a poslední dobou já bez manželky (hospitalizace). On,být chvilku sám(po 36 letech manželství) je balzám na duši.:-) Neberte to,prosím,jako stěžování!
0 Nominace Nahlásit |
Taková pauza – to není zas tak od věci.
Zejména ve vztahu s protivnou tchýní. Ta může pozitivní i po
desítky let.
0
před 4353 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
barbakane to není pauza ve vztahu – u nád je taky prima když odjedu na dovču a pak jsem vítaná a le pauza ve vztahu je začátek konce- jen můj názor
panxnotdead tím myslel,že se páry rozejdou a po čase,nějaké delší době, se k sobě navrátí!
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |