Co je pro mně romantika jsem odpovídala několikrát.
Máte–li zájem, najdete mou odpověď v odkazu. Jde spíš o obecnou reakci.
Romantika ej pro mě spojená se sněním, představami, často i s pohádkovým světem, večeří při svíčkách, poznámí některých „tajemných míst“ , která okouzlí. Je to něco neobyčejného, výjimečného., to, co ovládne emoce.
Slovo je odvozené z romantismu, uměleckého směru, v němž existuje výjimečný hrdina, , který je snílek, pro svou lásku by udělal cokoliv., vidí rozdíl mezi sněním a realitou, obdivuje krásu přírody atd.
Takže se najdou některé styčné body city, snová krajina, někdy vysněná láska, výjimečnost , i když v jiném slova smyslu atd. Samozřejmě je to zjednodušený pohled.
5Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, vagra, Drap, zjentek, independent
před 1684 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Amazonii… a taky nějaké polonahé dravé ženy tam… možná večer svíčka při svistu netopýra.
Pepa25, já ti povím, co si pod slovem romantika zpravidla představuje partnerka. SEXUÁLNÍ DOBRODRUŽSTVÍ S NÁSLEDNÝM SHOPPINGEM S ITALEM V BENÁTKÁCH, pod záminkou turismu as ním spojeným „poznáním“!
To pralesy a vody Amazonie jsou vedle našich partnerek a jejich představ o romantice JINÝ KAFE! (;(;(;
Upravil/a: zjentek
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1684 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Termín „romantika“ v sobě zahrnuje nesmírně širokou škálu věcí, míst, událostí, jednání a mnohé další. Z praktického hlediska se s něčím takto obsáhlým reálně NEDÁ pracovat. To ve mne kdysi probudilo zvědavost a po celoživotním výzkumu můžu zodpovědně prohlásit, že termín „romantika“ se dá spolehlivě a účinně redukovat na pouhé: „Nedáš? Nedostaneš!“, tož asi tak nějak. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Spíš bych řešil, co si pod tím představuje partnerka … 😉
(tak trochu i narážka na vedlejší otázku o 45% rozvodovosti)
0
před 1684 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1715 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 688 | |