Lukas27

Co si představíte pod slovem romantika?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, aliendrone před 1684 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
annas

Co je pro mně romantika jsem odpovídala několikrát.

Máte–li zájem, najdete mou odpověď v odkazu. Jde spíš o obecnou reakci.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/je-smysl-pro-romantiku-slabost-nebo-spise-smysl-navic

Romantika ej pro mě spojená se sněním, představami, často i s pohádkovým světem, večeří při svíčkách, poznámí některých „tajemných míst“ , která okouzlí. Je to něco neobyčejného, výjimečného., to, co ovládne emoce.

Slovo je odvozené z romantismu, uměleckého směru, v němž existuje výjimečný hrdina, , který je snílek, pro svou lásku by udělal cokoliv., vidí rozdíl mezi sněním a realitou, obdivuje krásu přírody atd.

Takže se najdou některé styčné body city, snová krajina, někdy vysněná láska, výjimečnost , i když v jiném slova smyslu atd. Samozřejmě je to zjednodušený pohled.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
zjentek

Amazonii… a taky nějaké polonahé dravé ženy tam… možná večer svíčka při svistu netopýra.

Pepa25, já ti povím, co si pod slovem romantika zpravidla představuje partnerka. SEXUÁLNÍ DOBRODRUŽSTVÍ S NÁSLEDNÝM SHOPPINGEM S ITALEM V BENÁTKÁCH, pod záminkou turismu as ním spojeným „poznáním“!

To pralesy a vody Amazonie jsou vedle našich partnerek a jejich představ o romantice JINÝ KAFE! (;(;(;

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Termín „romantika“ v sobě zahrnuje nesmírně širokou škálu věcí, míst, událostí, jednání a mnohé další. Z praktického hlediska se s něčím takto obsáhlým reálně NEDÁ pracovat. To ve mne kdysi probudilo zvědavost a po celoživotním výzkumu můžu zodpovědně prohlásit, že termín „romantika“ se dá spolehlivě a účinně redukovat na pouhé: „Nedáš? Nedostaneš!“, tož asi tak nějak. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Drap

Nekonečné dálky bez cest a jakýchkoli známek civilizace.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Spíš bych řešil, co si pod tím představuje partnerka … 😉
(tak trochu i narážka na vedlejší otázku o 45% rozvodovosti)

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek