Na netu akorát nalézám, že degustátor je člověk, který provádí senzorické hodnocení vína. Učím se přírodopis a je tam napsaná tahle věta: Degustátoři mají lépe vyvinuté chuťové buňky. Slovo degustátoři si ale nezapamatuji.. Jak jinak to tedy napsat? Děkuji
Zajímavá 0 před 4207 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Degustátor, čili Sommelier je gastronomický odborník – specialista na
víno a ostatní nápoje a na kombinace pokrmů a nápojů.
Myslím, že lepší na zapamatování je degustátor a jinak to říct nejde.
Leda něco jako ochutnávač, ale podle mě je to slovo zavádějící a
nepostihuje přesně ten význam
1Kdo udělil odpovědi palec? kamila44444
před 4207 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Degustátoři fungují v různých oblastech potravinářství. Hodnotí
pachovou, vzhledovou a chuťovou kvalitu potravin, nápojů i pochutin. Česky
řečeno to jsou „ochutnávači“ .
Nejsou to jenom ochutnávači vína.
Somelier není degustátor v pravém slova smyslu, neboť se zabývá pouze
oblastí vín. Vesměs jsou takoví someléři zaměstnanci luxusnějších
restaurací a starají se o víno jako takové od jeho objednávky, dodávky,
skladování až po nabídku zákazníkovi. Viz net:
Someliér (sommelier)
•(z franc. sommelier) pracuje v restauraci jako poradce v oblasti nabídky
vín, je zodpovědný za výběr vín a často i jeho skladování.
1Kdo udělil odpovědi palec? kamila44444
před 4207 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Degustátor jako takový je používán v potravinářském průmyslu. Do češtiny by se dalo toto slovo přeložit jako ochutnavač; ať vína ve vinných sklípcích, piva v pivovarech či v restauracích (nebo jiných podnicích, kde je potřeba profesionální posouzení chuti), stále jde o jednu skupinu zaměstnání.
0
před 2562 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek