Jedná se o malé knedlíčky z brambory a mouky (základ bramborového těsta) s dalšími surovinami, které se liší podle oblasti. Gnocchi jsou jednou z italských příloh,
Já je jím k čemukoliv, nejraději k omáčkám, ani se nemusí jednat o italské jídlo,,,
Zdroj: http://slovnik.vareni.cz/gnocchi/
0 Nominace Nahlásit |
Jsou to bramborové nočky,prodávají je i hotové,dají se připravovat na mnoho způsobů-osobně je mám nejraději se špenátem,děcka se sýrovou omáčkou.Jen je kupuji v Německu(1O km)jsou tam za pár centů.Osmažím je na kousku másla a pak už dle chuti strávníků.
0 Nominace Nahlásit |
Gnocchi jsou italské těstoviny vyráběné z hrubé pšeničné mouky, brambor, strouhanky či obdobných ingrediencí. Název těstovin gnocchi v překladu znamená žmolky. Tradice těchto těstovin sahá až do dob starého Říma.
Gnocchi se podávají zpravidla s tomatovými omáčkami, pestem či rozehřátým máslem posypaným sýrem.
http://italsketestoviny.cz/druhy-testovin/gnocchi/
5Kdo udělil odpovědi palec? kropitko, anonym, Miroslavst, iceT, Kerberus
před 4997 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já si je připravuji s různýma omáčkama, rajčatovou, sýrovou,
hříbkovou atd.
Tu máš na ně recept, je to mňamka.
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme.
Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a
muškátovým oříškem.
Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu.
Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 4997 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moc dobré „nočky“. Jím je vidličkou, nejraději se sýrovou omáčkou
třeba s listovým špenátem.
Mňam 🙂.
0
před 4996 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.