Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně menu na závěrečnou zkoušku. Nějaké nápady mám, ale chtěla bych poradit něco jednoduššího a dobrého. Musí to být na příležitost: státní návštěva (Monarchie-Rakousko). Stačilo by mi studený předkrm a hlavní chod.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2072 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je třeba, abyste si recepty vybral sám. Vy je bude vařit,. takže by to měly být vaše nápady. Ale nevím, zda jste se s nimi někde setkal., takže vkládám odkazy.
https://www.austria.info/cz/servis-fakta/rakouska-kuchyne/pokrmy-se-slavnou-minulosti
3. V odkazu najdete staré recepty v němčině, zkuste si některé vybrat a přeložit. Někdy poslouží i překladač.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=alte+%C3%B6sterreichische+Rezepte
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Rokio, independent, Bee282
před 2072 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vzhľadom na to, že v súčasnosti Rakúska monarchia nejestvuje, musí to byť historické menu z čias Rakúskej monarchie s prihliadnutím na to, či ide o najvyšší stupeň – návštevu hlavy štátu, alebo návštevu nižšieho stupňa.
0 Nominace Nahlásit |
Annas, děkuji moc dost mi to pomohlo. Jsem ráda, že mě aspoň někdo nasměroval, protože jsem si myslela, že tady budou jen komentáře ve smyslu: Ať si to vyhledám na internetu, ale jak se říká líná huba, holý neštěstí. Takže jsem udělala dobře, že jsem se zeptala a ještě jednou moc děkuji.
Edisone, já nechtěla řešit domácí úkol. Já chtěla jen poradit a aspoň někam nasměrovat, protože ve škole nás nic nenaučí a nejsem tvoje zlato.
Myslím, že schopnost sestavit menu je právě nedílnou součástí té zkoušky. Dokonce je asi celkem komplexní, takže to chce nějaké ty znalosti jak z gastronomie, historie i hostorie gastronomie. Jistě se taky hoděj nějaký schopnosti jako vyhledávat správná témata, a to i politická, aby to mělo tu komplexnost.
Nevím, co je hostorie a u jídla jde taky o chuť. Víte, co opravdu dělají učni na praxi? Krájí cibuli, loupou česnek,.. a další jiné pomocné práce. Většina vyučených kuchařů vám řekne, že ve školy a praxi je moc nenaučili. Například takový Přemek Forejt sám v Masterchefu řekl, že když byl ještě na škole tak byl rád, že si uměl vůbec udělat míchaný vajíčka. A pochybuji, že někdo ve studijním věku má nebo měl čas cestovat a ochutnávat různé pokrmy nebo je dokonce vařit, proto ta otázka na něco jednoduchého a dobrého.
To je nejaká divná škola. My z „praveku“ v časoch bezinternetových sme mali iný spôsob výuky. Okrem toho, čo sme sa učili v škole, sme si museli sami vyhľadávať, niekedy aj pomocou poštových holubov, podklady pre učebnú tému v knižniciach (aj odborných) a antikvariátoch. A podarilo sa, keď sa chcelo.
Určitě, to není špatný nápad. :) Bylo by jednoduší kdybychom měli aspoň učebnice, ale určitě se po nějaké knížce podívám je to rozhodně lepší než nesmysly, které se dají na internetu najít. A myslím, že i ocení když budu mít informace právě z knih.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |