potřebuju zaměstnavateli zaslat klíčový dokument poštou v dopise doporučeně. koupím obálku a vložím do nídokument, jdu na poštu a pošlu doporučeně. spokojeně jdu s lístkem domů…ale!!!! zaměstnavatel nic…nereaguje…a tak se oháním lístkem z pošty že jsem vše odeslala v termínu a on kouká a říká: no jo ale co jste mi v tom dopise poslala? ten leták z tesca??… jak prosím já tedy dokážu že jsem poslala to co jsem poslala…zní to jak ze špatného filmu ale já to fakt prožívám… ☹
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Michal Kole před 5161 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Už mě to také párkrát napadlo. Je to to samé,jako kdyby si od vás někdo něco koupil dobírkou a pak tvrdil,že tam to zboží nebylo…To by jste byla v hodně nepříjemné situaci také. Jen si to představte,např. pošlete někomu zboží za cca 5000 a on pak řekne,že v tom byla cihla,,,jak se proti tomu bránit…Podle mého tak,že neposílat nic poštou. Buď doručit osobně a nebo využít zásilkových služeb,které zprostředkovávají i odpověď,,,,tím,že čeká na odpověď Vás zároveň chrání,,,,
0 Nominace Nahlásit |
co třeba datové schránka? tam by to nestačilo poslat? Jen mě tak napadlo.
0
před 5161 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co to napsat, zabalit,zalepit zapečetit pečetí před notářem?
0
před 5161 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vynechám filozofování nad právní teorii, která vychází kromě jiného z ustanovení § 45/1 obč.zákoníku, podle kterého působí projev vůle vůči nepřítomné osobě až od okamžiku, kdy jí tato vůle dojde…
…a nebo i jinak řečeno: nedošel-li projev vůle jednajícího do sféry adresáta, právní úkon není perfektní.
Dlužno podotknout, že judikatura zná případy, kdy adresát je soudem vyzván k doložení dopisu, který mu byl doručen, popř. k věrohodnému doložení jím tvrzeného obsahu dopisu.
Pokud vynecháme výše zmiňovanou právní teorii, pak nezbývá než ve vašem případě využít jiných způsobů doručování:
Prakticky nejjednodušší je varianta ad a)
0
před 5161 dny
|
0 Nominace Nahlásit |