Odpoveď byla označena jako užitečná
Při malé teplotě a dlouho.
Vývar, pečení masa ap.
Doplňuji:
Vývar z masa či kostí je tímto způsobem ‚silnější‘ a chutnější,
pečené maso měkčí a šťavnatější.
Zkušenost
Upravil/a: www
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Táhnout u vaření = pomalu, tedy dlouho vařit.
Postup
Když začne voda s masem vřít, stáhne se plamen Vývar by neměl silně
bublat, jen sem tam by se líně měla převalit bublina a lehce rozvířit
hladinu. Profíci tomu říkají, že se vývar „táhne“. Bubláním se
navíc vývar více zakaluje.
Vývar můžete vařit i hodin šest, ale pro domácí potřebu stačí
dvouhodinové probublávání. Občas se u hrnce zastavte, seberte z okrajů
hnědou pěnu (hodí se malý cedníček nebo děrovaná naběračka),
případně dolijte studenou vodu.
Návod na taženou polévku najdete v odkazu.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit |
Buď dlouze vařený vývar z kostí a masa, nebo dlouze tažené ( dlouho válené ) těsto na závin.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |