Avatar uživatele
verka

Co znamená v jídelníčku : dlouze tažený?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, gagaga před 4075 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Odpoveď byla označena jako užitečná

Při malé teplotě a dlouho.
Vývar, pečení masa ap.
Doplňuji:
Vývar z masa či kostí je tímto způsobem ‚silnější‘ a chutnější, pečené maso měkčí a šťavnatější.
Zkušenost

Upravil/a: www

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Táhnout u vaření = pomalu, tedy dlouho vařit.

Je to dlouhé a pomalé vaření např. různých vývarů s masem na polévku, na omáčku.

Postup
Když začne voda s masem vřít, stáhne se plamen Vývar by neměl silně bublat, jen sem tam by se líně měla převalit bublina a lehce rozvířit hladinu. Profíci tomu říkají, že se vývar „táhne“. Bubláním se navíc vývar více zakaluje.
Vývar můžete vařit i hodin šest, ale pro domácí potřebu stačí dvouhodinové probublávání. Občas se u hrnce zastavte, seberte z okrajů hnědou pěnu (hodí se malý cedníček nebo děrovaná naběračka), případně dolijte studenou vodu.

Návod na taženou polévku najdete v odkazu.

Zdroj: http://hobby.id­nes.cz/silny-domaci-kureci-vyvar-jako-od-babicky-tahnete-alespon-dve-hodiny-1ga-/hobby-domov.aspx?c=A100708­_144618_hobby-domov_bma

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Buď dlouze vařený vývar z kostí a masa, nebo dlouze tažené ( dlouho válené ) těsto na závin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek