Nejde o kávu, ale kávovinu…
😉
Jo – melta se, mimojiné, dělá z ječmene a žita.
0 Nominace Nahlásit |
Existuje melta, ale dříve se náhražka dělala z cikorky a mletého praženého žita. To se ale dnes již neprodává. Ale doma upražit obilí bych nezkoušel.Mohla by z toho vzniknout směs spíše škodlivá než prospěšná,plná karciogenů. Kdysi dávno jsme dostali od příbuzného z Brazilie zelenou zrnkovou kávu a maminka to doma pražila na kamnech. Ale potřebovala k tomu dvě věci-zkušenost a hranatou zavírací ocelovou pánvičku,která v domacnostech bývala a ve které se právě obilí na kávu pražilo.Musela neustále zrna v pánvičce prohazovat. Takže náročné.
Upravil/a: jmhad
0 Nominace Nahlásit |
Fuj, to se dělalo za války. Radši si kup kávu bez kofeinu.
0
před 3394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |