Nejmenší základ je 1000 Kč za živnostenské oprávnění. Pro spoustu duševních činností není ani žádný jiný vklad potřeba. 60 000 bohatě stačí pro většinu servisních a řemeslných činností. Při trošce skromnosti by to mohlo stačit i na malý obchod, ve kterém by se obrátilo zboží 8× za rok při 30% marži. Na pasivní investici nebo půjčky to je málo. Forexem se dá získat nějakých 20 – 50% za zhruba dvě hodiny denně, takže by to mohl být doplněk k něčemu jinému.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se musíš ptát na burzu, tak se tam radši moc nehrň a radši si
o tom něco nastuduj, aby z toho neměl jen ruletu.
Záleží samozřejmě s čím chceš podnikat, pokud si chceš otevřít
obchod nebo něco začít vyrábět, tak prvotní investice budou určitě
vyšší.
Druhá věc je to, že se můžeš pokusit oslovit investory a získat peníze
od nich.
0 Nominace Nahlásit |
Řekl bych, že obvyklá cesta je nejprve se něco naučit / vynalézt / vymyslet , klidně v zaměstnaneckém poměru, pak zvážit, jestli se tím dá uživit a až pak řešit, kolik potřebuju kapitálu …
0 Nominace Nahlásit |
Na podnikání – záleží v jakém oboru. Někde to je málo, jinde
akorát a někdy ani tolik není potřeba.
Na investování nic moc a na burzu jsou potřeba znalosti, které
pravděpodobně nemáš, když se ptáš.
0 Nominace Nahlásit |
stačí.
ale – keď neviete, v čom chcete podnikať, tak je to jedno.
podnikať pre podnikanie je hlúposť.
nemyslite si, že podnikanie je sedenie na prdeli a počítanie ziskov.
práve naopak, je to práca na 24 hodinový úväzok + to, čo sa vám sníva,
lebo neraz pracujete i v spánku.
;-Q
0 Nominace Nahlásit |
Nejmensi nutna castka je 8001 Kc. 1 Kc zakladni kapital, 6000 notarovi, 2000 rejstrikovemu soudu. Poplatky se mozna zmenily, ale jsou to radove tisice.
Opravdu si myslis, ze tu nekdo zverejni zaruceny zpusob, jak vydelat? Ze nekdo hodi do placu genialni myslenku?
0
před 3519 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No nevím… Záleží asi jak v čem. Já jsem se rozhodl pro založení OSVČ a jsem truhlář, takže jsem musel nakoupit alespoň ty základní stroje, materiál, platit energie atd. a to nemluvím o měsíčních zálohách na sociální a zdravotní. No stačilo mi jen tak tak 100 000 Kč, abych nebyl ve velkém stresu. Naštěstí se mi dařilo a pořád daří, takže se mi peníze rychle vrátily zpátky.