Avatar uživatele
Kepler

Dalo by se udělat něco jako katův šleh nebo maso na mexický způsob z uzeného vařeného vepřového kolena?

Zelená a červená paprika, pórek, sterilovaný hrášek a kukuřice, hlíva, uzené fazole… Ještě jsem to nezkoušel, tak ať z těch ingrediencí nakonec nejsou exgredience! Co byste ubrali a co přidali?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1148 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Stojí to za vyzkoušení. Špatné to jistě nebude. Možná bych místo hlívy dal žampiony a místo fazolí, zelené fazolky (lusky). A doladit se to dá kořením podle chuti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě, jen chuť bude jiná. K vynikající chuti jde v takovémto složení dokončit už jen vhodným kořením podle chuti. Pokud přidáš nějaké bylinky, určitě tomu neuškodíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Úplně to vidím… fazole, maso, kukuřice/může, ale nemusí být, žampiony, obě papriky, rajčatový protlak, něco ostrýho a máš mexické fazole nebo variaci na chilli con carne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Dalo ale lepší je to koleno spucovat jen tak s dijonskou hoščicí křenem a okurčičkou.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?aliendrone Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

No a není náhodou „kaťák“ původně zamýšlen právě pro tento druh „plnohodnotného zužitkování surovin“?
Myslím, to jako „udělej jídlo z toho, co máš/ti zbylo z něčeho jiného“?

Myslím, že by to mělo jít. Jde jen o to vychytat ty ingredience, především koření. Pokud to bude dost slané a ostré, tak tím „přerazíš“ případné jiné nedostatky, známá poučka masterchief-selfmademana (tedy MÁ)! ;) :D :D

Klidně uvařím „Čínu“ a místo požadované zeleniny dle receptury budu mít jen sprostou mražku „do polévky“ (a ty jistě VÍŠ, jaký je tahle směska v současnosti kentus). Přidám sojovou omáčku a VOILÁ – „čína“ je na světě, chápeš jak to myslím? ;) :D :D

A než se zeptáš – ANO, SEŽERU TO a dokonce si NĚKDY na tom i pochutnám. ;) :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Viktorie II.

Dalo, ale by to bylo nepoživatelné, tedy nechutné i přesto, že tam jsou dobré ingredience. Zkus si udělat uzené koleno se svíčkovou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
aliendrone

zjentek>>> No twl – za tu dijonskou máš ode mne nominaci! Já ji také zbožňuji! Která je podle tebe BEST? Osobně preferuji Bornierku. :)

před 1147 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Neblázni, FAKT? Ble…
Po jistých zkušenostech už znám jenom jednu- AMORU.

před 1147 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

…Ale je fakt, že dijonská stačí. Křen zde směle zastoupí CHRENOVUCHA! (; D; D;

před 1147 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek