Syrovou nebo ji trochu osmažíte?
Jsou 2 středně velké cibule na 1kg mletého masa málo, akorát nebo
hodně?
Přidáváte nějakou speciální ingredienci, která se běžně nedává?
Dík.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, marci1, gecco před 2813 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já dávám cibule hodně – tak cca tolik, co masa…
😉
Ale dusím ji důkladně, pomaličku, do sladka (pro kilo cibule to znamená
aspoň dvě hodiny, raději déle).
Jinak – někdy přidám jalovec nebo rozmarýn, jindy třeba tymián –
nevařím podle receptu, ale podle chuti a ´přiměřeně´…
0 Nominace Nahlásit |
Určitě, cibuli mám ráda. Na 1 kg mletého masa 2–3 ks větší cibule. Při větším počtu cibulí by sekaná měla sladkou chuť. Cibuli nejprve osmažím, syrovou do sekané nedávám.Také tam přidám tymián, nebo rozmarýn. A hodně pepře. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Já teda cibuli rozhodně nedávám, nesnáším ji tam a myslím že do sekané ani nepatří. Ale proti gustu… Občas přidám na drobno nasekanou červenou papriku, sterilovaný hrášek, místo pepře sušené chilli kousky Vitana – ale opatrně, stačí málo!
0 Nominace Nahlásit |
Dvě střední na koli je málo, nebo akorát. Hodně tro není ;)
Pokud mám, dávám celerové semínko. Krom toho, že při dušení či
pečení úžasně provoní to hovězí maso i kuchyni, tak také redukuje
tělesnou váhu, takže později ses tou sekanou nemusí „tolik
šetřit“.
0 Nominace Nahlásit |
Dávám, vetšinou ji semelu s masem, trochu špeku, a nikoli strouhanku, ale mlíkem navlhčený rohlík. Z koření sůl, pepř, česnek, majoránku nebo směs na mleté maso.
0 Nominace Nahlásit |
Co dávám do sekané cibuli? Do cibule nic, ať je pokrájená na měsíčky nebo nadrobno!
0
před 2813 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Keplere, nevim proč mi při čtení tvého příspěvku na mysli vytanula lháška ze známýho filmu: prej Von si dá kaviárový tousty!
To neznám. Ale kaviárové tousty jsem si jednou dobou dával. Dostal jsem pixlu kaviáru na narozky.
Keplere – ta cibule v sekané udělá takové vazké pojivo, které –
pokud nepoužíváš strouhanku či mouku (což nedělám, nechci maso takto
´pokazit´) a nebo nevyšleháš z hovězího prát (to taky dělám nerad)
udrží konzistenci sekané vlahou…
Ale jak píšeš – De gustibus non est disputandum…
😉
No, možná kdyby se ta cibule v té sekané úplně ztratila, resp. „rozpustila“, tak chuťově by mi nevadila. Nevím ale jak by se toho dalo dosáhnout. Pro spojení používám strouhanku a vajíčko.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |