Avatar uživatele
sabiness

Dejte mi prosím tip na vynikajici cukrovi?

Nejlepe to ,ktere děláte kadý rok a je hned pryč:)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, tom004, anonym před 4728 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

linecké slepované a vosí hnízda s ananasem

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Linecké a sněhové.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kuře

Mamka každé Vánoce rozemele tatranky, udělá z nich koule a obalí v kokosu – je to fááákt mňamka! =O)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
barnajka

Když jsme byli menší, mamka rok co rok dělávala ‚marcipán‘. Dneska se tomu říká spíš mléčná hmota, ale tehdy to byl prostě marcipán :) Základ tvořilo sušený mlíko…HODNĚ sušenýho mlíka. To se smíchalo s máslem (Hera apod), přidal se moučkový cukr a tuším, že i bílek. A hňácalo se to tak dlouho, dokud nevznikla pružná kompaktní hmota – držící tvar, nelepivá a nedrobivá. Pak se to jen naládovalo do formiček vysypaných cukrem a vyklopilo. Cukroví to bylo výborný, pokaždý zmizelo jako první. Jenže je to tak děsně sladká záležitost, že si pochutnají snad jenom děti :))

O něco schůdnější je klasika: slepovaný piškoty. Dětem můžeš slepit jenom džemem, dospělým přidej poctivou dávku rumajzla. Namoč do čokolády a ozdob podle fantazie kandovaným ovocem, želé bonbony, rozinkama, cukrářským zdobením… Je to rychlý, výborný a pošmákne si i oko ;)

Další nepečená rychlovka: vyšlehej nutelu s máslem a vaječným likérem (příp. podobným ‚lepidlem‘). Krém nastříkej na piškoty a namoč do čokolády. Hotovo.

A poslední tip: ‚sladký brambory‘ z dětské krupičky :) Před pár dny jsem zkoušela udělat pár zkušebních kousků – a zmizely okamžitě. Těsně před štědrým dnem asi pokus zopakuju ;)
http://www.to­precepty.cz/re­cept/14896-brambory-s-vuni-mandli/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek