Savier

Dnes jsem byl svědkem smrti. Jak se s tím vyrovnat?

Sousedův pes zakousl malého psa tety. Byl to celkem horor… Oplakal jsem to. Bylo hrozné vidět ty záškuby před tím, než odešel na druhý břeh…

Máte nějaký tip, jak tuto událost zpracovat? Nerad bych otevřel flašku alkoholu, i když to láká.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, Kelt před 30 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Drap

Vydrž, čas to spraví

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Tonda Káňa

Hlavně ne alkoholem!

0 Nominace Nahlásit

Filip84

A co řešíme, jako? 😅

Pes je šelma, i když domestikovaná. Žije s námi desítky tisíc let, ale pořád je to šelma, a arciť tohle je špatnou výchovou a výcvikem, v přírodě se podobný věci dějí prakticky nepřetržitě. To je prostě život, nejde tomu zabránit.

Podívej se, víš kolik jsem takových čoklů, kotů, zajíců atp., přejel za život autobusem? A co naděláš? Nemůžeš to zahemovat kvůli čoklovi, to prostě nejde. Nepotěší tě to, ale co už, není to tvoje chyba.

Viděl jsi Kino Dnevnik mašinovođe (Srbija, Hrvatska 2016)? „Ilja … Ubil sem šest Cigana. I sekol sem im ruke, noge … tri glave…“ A? Autem zahemuješ (jo, kvůli šesti Cikánům můžeš hemovat, to není jak čokl! 😂) a / nebo se vyhneš. Většinou. Cugym zahemuješ, ale nedohemuješ. Tramvajáci by Ti povykládali! A? Však to není jejich chyba.

Co už, čokl byl. Teďka je to jenom maso: můžeš ho uvařit, můžeš ho zakopat, nebo dovézt na veterinu a poslat do kafilérie. Tak to prostě je, život není krásný.

Problém není v mrtvém čoklovi, v šesti Cikánech přejetých mašinou s třemi useknutými hlavami, ani v bábě naporcované mezi dvěma tramvayemi Tatra T3. Problém je v tom, že žiješ v nějakých illusích, které se dostávají do střetu s realitou.

Nežij v illusích, nebude Tě děsit realita. A nelez před tramway, ani jiný cugy. Ani před busy. A bude to ok …

Zdroj: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=M2FMDs5DqYM

0 Nominace Nahlásit

zjentek

No tpč…

Hej, jsem byl před chvílí při čumendě z okna svědkem sousedů dupačky v cimře s otevřenou ventilačkou.

Byl to celkem horror. Bylo docela hrozné slyšet to a nevidět ty záškuby… Oplakal jsem to. 😦

A jaxe s tím teď vyrovnat??? 🙏

NO OTEVŘI SI TU FLAŠKU! Tak jako i já, ze žalu! 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Ztrata domaciho mazlicka je skutecne smutna! Kor kdyz jsi byl svedkem jeho poslednich okamziku. Memu priteli zemrel madarsky ohar, bohuzel jsem taky byla u jeho poslednich hodin a nikdy na to nezapomenu. Ten vyraz jeho oci se mi vryl do pameti.
Takze klidne dal smutni. Teta si jiste brzy poridi noveho pejska, tak budes mit novou radost.

0 Nominace Nahlásit

da ny

ZDRAVÝ ROZUM a čas…
Je to součást lidského života.
Smrt, nemoci, utrpení, stejně, jako
radosti, zdraví, zrození
😉

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Život a smrt. To je dualita. Jedno bez druhého nemůže existovat. Při oplodnění a porodu jsou také záškuby. Jděte žádat souseda o náhradu.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Saviér, takové otázky má rád elkon. Ta tvá mu ale utekla, bo prý zrovna na podobné nyní číhá na Zpovědnici.

Savier

Filip84: Strejda ho zakopal na pozemku, kde má chatu… Já vím. Moc to „hrotím“. Pláču tady nad tímhle, mezitím co si zítra dám na oběd vepřové maso z tesca… Je ale rozdíl v tom, když toho pejska X hodin hladíš a vytvoříš si k němu citové pouto, a mezi vepřem, co si nikdy neviděl. Až teprve v regálu.

Zároveň je to takové uvědomění. Což je na tom vlastně nejhorší. Tohle se děje každý den. Tisíce (desetitisíce) zvířat zemřou každý den kvůli našemu „potěšení“. Jen abychom utěšili chuťové pohárky. To je fakt smutné. Ruku v ruce to jde i s tím, co se asi děje po smrti. Chvíli sebou škubeš, pak se zastaví srce a čau. Konec…

Filip84

Savier: Ona ta pointa je trošku jinde.

Na světě se dějí hrozné věci, děly a dít se budou. Změnit je můžeš leda tím, že změníš sebe, protože nic jiného velice ovlivnit nemůžeš. Zvířatům taky, ale to, že je klepneme na jídlo, to je to nejmenší. Vážně!

Je to smutné, samozřejmě, co se stalo, to asi není hejchuchu tralala, vole! Ale abys se z toho takhle hroutil? To ne. Prostě se stalo: domluv se „Světlanou a Larysou“, aby sousedce vyškrábaly oči, jo?, za Gringo$100.00, jo? Jednoduché … Víš co, „Světlana s Larysou“ to sousedce politicky vyloží, dají jí doučování z ľudodemogra­tického spolunažívania kleštěmi a letlampou a sousedce to dojde! 😂

Tonda Káňa

Takže se z tebe stane vegetarián? Až budeš zítra jíst to vepřový, vzpomeň si na to roztomilé prasátko, které bylo kvůli tobě utraceno 😁😄

Savier

Je to fakt patetický 😅 Já vím, že pořád budu jíst maso. Takže ne, nebudu vegetarián.

Koloběh bude ale i přes bolestivou a (pro mě) traumatizující smrt malého pejska pokračovat i nadále. Plodit, rodit, umřít. To je vše o co tu běží. Bohůžel.

zjentek

Saviér, jsi snadno dokázal přestat chlastat, tak ani maso nežer, ne? Hotové, snadné. Časem můžeš i přestat kouřit Filipa. Bude to ta správná cesta ke zdraví. Víš? ☝

Savier

Tonda Káňa: Budu se snažit. Teď vidím svět jakoby „černobíle“. Jako fakt. Jak kdybych viděl méně barev. Nechápu. Toho pejska jsme občas vozili. On mi seděl většinou na klíně… Ach jo.

Tonda Káňa

Pokud tě to uklidní, tak jsi na tom pořád lépe než jirka a jeho mrtvý pejsek Matýsek 😔

Savier

To je fakt… Proto nikdy nechci žádného mazlíčka. Doufám, že odešel do psího nebe. To utrpení bylo ale strašné. Vhání mi to slzy do očí. Blbá, hloupá sousedka. Kdyby jen zavřela branku.

Filip84

Savier, ale jyřýk🤪 je těžký „baron“, jako. On není jenom těžký „baron“, on je i tuze těžký pacient se vším. Hej, popisoval tu ty svý stavy, choroby, berle, bůhví co, docela podrobně. On opravdu není v pořádku v ničem a s ničím!

U něho se nedivím, že má deprese, a ani, že je takový dement. Nedivím se. Svým způsobem mi ho je líto, protože mu bylo naloženo hodně „podle uvážení“. To neznamená, že to neotravuje, někdy tuze velmi, ale se nedivím.

U Tebe se divím, bo Ty nejsi těžký „baron“, Ty vlastně nejsi vůbec „baron“, jenom „baronovatíš“ (ale neboj: co není, může bejt! 😈). Pacoš si s úplnými píčovinami – oproti jyrýkovi🤪. Ten chodil do rachoty zvesela, i když ho tam každý tejden jeblo, že pro něho museli dojet emergencias a ho rozchodit. Víš co, to je jiný příběh!

Jeho pes, co natáhl brko, je fakt to poslední …

Tonda Káňa

I lidé umírají 🤯. Proto bys měl radši okamžitě přerušit veškeré kontakty s lidmi… 😅😆

Nový příspěvek