Nefroložka mi sdělila, že mé dlouhodobé otoky nohou a nyní i rukou a břicha , jsou díky nadváze. Neudělala mi žádné vyšetření.Je to prosím možné, že to je od nadváhy?Otoky jsou po ránu i přez den, i po 30 min. sezení a stání.Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Pájo, Wang před 4750 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Otoky mohou být způsobeny hned několika příčinami.
Odtok krve ze žil dolních končetin směrem k srdci se odehrává proti působení gravitace. Žíly dolních končetin čelí hydrostatickému tlaku odpovídajícímu výšce vodního sloupce mezi momentální pozicí žíly a vyústěním dolní duté žíly do pravé předsíně. Je dobře prokázané, že aktivita svalů dolních končetin u zdravých, napomáhá pumpovat krev z dolních končetin a snižovat vnitrožilní tlak po dobu až jedné minuty po skončení svalové aktivity. Tomuto mechanismu se říká žilní, nebo svalově-žilní pumpa a podmínkou jeho fungování jsou žilní chlopně.
Takže máte buď záněty žil dolních končetin (vrozená chronická žilní insuficience, což je vrozená porucha funkce žil a žilních chlopní). Důsledkem tohoto stavu je městnání krve z hlubokého žilního systému do povrchového. Málo se pohybujete, srdce nestíhá dostatečně přečerpávat krev, což vede k otokům.
Koukejte pod dozorem odborníka co nejdříve a co nejšetrněji
zhubnout.
Zvoní Vám hrana.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží taky na tom, jak velká ta nadváha je. Při hodně vysoké by to mohla být pravda. Jinak, pokud máte ledviny vpořádku, může to být i z alergie, ze štítné žlázy atd.Nechala bych se celkově vyšetřit.
0
před 4750 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
určitě je to možné a také mohou být ucpané lymfatické žlázy to způsobuje otoky
poradím -dojděte si do obezitologické poradny a nespokojte se jen s takovým sdělením musí se zjistit, co ty otoky způsobuje
0
před 4750 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mám asi stejný problém..sice jen s nohama..ale..vyšetření mi MUDra nechala udělat celkové, od rozboru krve až po různé ultrazvuky ledvin, břicha atd…nezjistilo se vůbec nic. Tak mi narvali stahovací punčochy a šla jsem. Taky mi doporučili zhubnout…i když nadváhu nemám takovou hroznou. Nohy mě taky děsně bolí. Myslím, že to bude způsobeno i genetikou. Prostě to tak je, a doktoři si s tím moc rady nevědí.
0
před 4750 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |