Natt37

Poradíte, jak mám formulovat písemnou žádost zaměstnavateli o proplacení přesčasových hodin?

Žádost chci zaslat zaměstnavateli před tím , než požádám o pomoc právníka.

Dobrý den. Mám dotaz, jak formulovat písemnou žádost zaměstnavateli o proplacení přesčasových hodin. Jedna se mi o text.

Upozornění

Pozdrav je slušnost, ale do otázky nepatří. Pozdravit i poděkovat ostatním uživatelům můžete v poli pro doplnění otázky.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 1859 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
ivzez

Proč žádost?
Pokud máte na něco nárok, pište výzvu.

Nežádejte o „proplacení přesčasových hodin“,
ale vyzvěte zam,ěstnavatele, aby Vám vyplatil
(dlužnou) mzdu + příplatek za práci přesčas.

K odpovědi a článku z odkazu v odpovědi Annas:
Jaké „různé druhy přesčasů“ znáte (vím jen o jednom)?

Kromě něj existujíe příplatek za práci v noci, příplatek
za práci v sobotu nebo neděli či v den svátku, …
____

Rada kontaktovat zaměstnavatele se žádostí o doplacení přesčasů
podle mne není dobrá.

1)
Zaměstnavatel zaměstnanci dluží mzdu nebo její část. Proto bych dala přednost výzvě k doplacení dlužné mzdy + příplatku za práci přesčas.

(2)
Kopie docházky se může hodit, ale povinnost
evidovat odpracovanou dobu má zaměstnavatel.

Za důležité považují připomenout, že musí jít o skutečnou práci přesčas. Zůstává-li zaměstnanec na pracovišti déle, protože svou práci nestíhá, nejde o práci přesčas, byť to bylo s vědomím zaměstnavatele.

Prací přesčas není ani napracování volna, které zaměstnanci
na základě žádosti zaměstnance zaměstnavatel poskytl.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Rokio Nahlásit

Další odpovědi
annas

Uveďte adresu, komu dopis adresujete, datum odeslání, svou jméno a adresu, případně nějaké číslo či pracoviště.

Stručně napíšete, že žádáte o proplacení přesčasových hodin v době …

Samozřejmě musí být tato doba prokazatelná.

--
Neuvedla jste víc informací, jsou totiž různé druhy přečsasů, a možnosti. Nechce vám je proplatit, nenařídil je, sama jste o přesčas žádala, nabídl vám náhradní volno atd.

"Jak má zaměstnanec postupovat, pokud mu přesčasy nejsou propláceny a ani nedostal náhradní volno?

„Zaměstnanec by měl zaměstnavatele kontaktovat se žádostí o doplacení přesčasů. Důležité je, aby zaměstnanec mohl prokázat, že přesčasy odpracoval. atd.“
http://www.pro­text.cz/zprava­.php?id=28773

0 Nominace Nahlásit

elkon

Stačí domluva s vedoucím, na co žádost. Přesčasy nám platili automaticky, pokud někdo nechtěl, řekl šéfovi, že si to vybere, třeba další den, nebo podle potřeby. Našli se tací, kteří peníze nechtěli a raději si to vybrali. Kontrola byla snadná, za prvé vedoucí věděl, že jsme na přesčasu, protože nám tu práci sám zadal, za druhé, v docházkovém systému byl přesčas zaznamenán.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek