Savier

Dokáže člověk žít jen s půlkou mozku?

Viděl jsem video nějakého vojáka který měl v hlavě dost velkou díru (už zahojenou). Kupodivu byl ten člověk naživu.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, OmylCZ před 9 hod Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Tonda Káňa

U některých lidí mám pocit, že jsou to bezmozci, a taky „normálně“ fungují…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Rokio

Otec mi vyprávěl o úředníkovi, který měl na 90 % poškozený mozek a normálně fungoval.

Takže asi to možné je.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Zit se s tim asi da. Otazka je, jake mozkove centrum mu chybi a jak se to projevi na jeho schopnostech. Treba nemuze mluvit nebo chodit apod. Jenze medicina je velka zahada. I nemozne je nekdy mozne!

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Zjentek V POHODĚ, jako!

I se čtvrtkou, V POHODĚ!!! 🤤🤤🤤

Hele TŘEBA takový Káně je jen pouhým zrnkem někde v nekonečném řetězení vědění ovšem našel si prostor, kde jemu egu je umožněno „být už nej“.
No, tak jej zde respektujme a on se bude cítit fajn. Dokud se sám bojí zbraní, život i tak poplyne v překrásné harmonii.

0 Nominace Nahlásit

marci1

Ano. Ukázalo se, že mozek má fascinující a zatím nepochopenou schopnost reorganizovat se – mozek adaptuje svoje propojení tak, aby připomínala co nejvíc předchozí stav. A je tohoto výkonu schopný dokonce i při něčem tak extrémním, jako je uříznutí poloviny mozku.
https://zoom.i­prima.cz/veda-technika/cloveku-staci-pulka-mozku-ukazala-studie-lidi-jimz-byla-jeho-polovina-odstranena
🙂

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek