Zajímá mě váš názor, jak by podle vás měl vypadat a chovat se dokonalý učitel? Píšu na to závěrečnou práci, ale nějak mi došli nápady. Charakteristika, metody vyučování a všechno tak nějak, budu rád za každou odpověď, díky moc, celkem to spěchá =)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, quentos, johana 56, anonym před 4253 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dokonalý učitel neexistuje. Spíš bych řekla dobrý učitel. Píši jen, co mě napadlo, takže jde jen o postřehy.
Měl by být lidský, spravedlivý, brát každého studenta jako individuální osobnost, nemít předsudky, nedělat rozdíly mezi slabšími a výbornými žáky . Umět reagovat na jakoukoliv situaci, nezvyšovat hlas atd. Chodit do hodin připravený, využívat pomůcky, nutné je i zkoušení – frontální i individudální
Důležité je, aby uměl se studenty správně komunkovat, motivovat je – vyždyť se žáci učí sami pro sebe., že nevědí, kdy mohou získané vědomosti použít. Aby to , co se naučí ve školy využili i v praxi nebo při studiu na vysoké škole. Vědomosti jim nikdo nevezme. Pozor na zadávání DÚ, které nemusí žáci vypracovat sami, ale získat z internetu ..
Měl by mít autoritu, vytvářet příjjemnou atmosféru, ponechávat samostatnost pro tvořivou práci, vést s nimi dialog. Sám by měl být překladem – chodit do hodin čas, splnit to, co slíbí, umět se omluvit, pokud něco neví, nevymlouvat se, ale snažit se do příští hodiny zjistit. Důležitá je i výchovná stránka. – spolupráce s rodiči.
Být kamarádský, ale „nepřipustit“ si žáky příliš k tělu – autorita, Z učitele by mělo vyzařovat, že jde o poslání, které vykonává s láskou .. Učitelem by se měl člověk narodit …
Rozebírat vyučovací metody nebudu, využijte některé Komenského, dá se říct, že stále mnohé platí.
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Andělé, vagra Nahlásit |
ze své pozice učitele na jazykovce přispěju taky troškou do mlejna – ač odpověď annas je téměř vyčerpávající, dodal bych, že by měl mít („svatou“) trpělivost. Nezbytný je rovněž mít jakýsi „dar“ předávat vědomosti, učit – takový dar nemá automaticky každý, kdo vystuduje pedagogickou fakultu; bývá vrozený.
0 Nominace Nahlásit |
Charismatický, přitažlivý chlap, umělec, s pohledem a hlasem, kterému se nedá odolat. Autorita, ale citlivá duše, férový člověk, který drží slovo. Romantik, který pro mě udělá i to, co ještě nevím, že si budu přát… Takový, který mě miluje… To je podle mne (můj) nejlepší učitel. Zamilovali jsme se do sebe ve škole před dvaceti lety a pořád to trvá… 🙂
A učitelka – jak (píše) Annas:-)
0 Nominace Nahlásit |
Hlavně pozor na pravopis.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |