Ital v kuchyni měl jako hosta Polreicha a ten vařil dršťkovku z bedly
jedlé.Nestihl prosím někdo si to napsat?Nějak mi nejde najít to na
webu.Děkuji
Doplňuji:
Zkusím to podle receptu,moc děkuji.A Jirii pokud se nebojíš ochutnávat co
jsem tam dala,jsi vítán.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? flodur, elektrikář, chudst, tom004, Alesh, jiriii před 4843 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
také ji děláme z různých hub -z masáků, václavek – nakrájíme na proužky – povaříme ve vodě s masoxem a pak udělám základ na cibuli s paprikou zahustím moukou – klasicky dovařím -jako když dělám v drštěk . Na konci vložím povařené držky z hub okořením a hotovo a můžeš jít ke stolu
0 Nominace Nahlásit |
myslím že to je jedno jaké houby do toho dáš. 🙂
Doplňuji:
já pak ochutnám:-)
Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recept/39-drstkova-polevka-z-hub/
Upravil/a: jiriii
0 Nominace Nahlásit |
Tady by se to nedalo najít?
Zdroj: http://prima.stream.cz/s-italem-v-kuchyni/
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám houbovou dršťkovku z masáků, z bedel a z kotrče. Na zpěněnou cibulku hladkou mouku, míchat do růžova, zalít studenou vodou,promíchat na kaši + další voda, do toho nakrájené houby, papriku a koření dle volby a když se začne vařit, přidat kostku masoxu. Jedině u václavek je nutné houby předem vařit cca 2O min. a procedit, ostatní houby rovnou. Suwa
0 Nominace Nahlásit |
60 dg bedly (může být i více),1 velká cibule,3 PL hladké mouky,10 dg sádla,1,5 litru masového vývaru,paprika sladká, paprika pálivá,majoránka,libeček,kmín drcený,pepř,česnek (asi 4–5 stroužků),sůl,polévkové koření,zelená petrželka.
Postup
Na rozpuštěné sádlo dáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji do
zlatova, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání chvíli smažíme.
Připravíme si k ruce vývar a do cibulové jíšky vsypeme papriku (já
dávám v téhle fázi pouze sladkou,ale uzenou,a hodně téměř celý
pytlík), lehce zamícháme do jíšky a rychle zalijeme vývarem. Potom
přidáme bedlu nakrájenou na nudle, ostatní koření včetně rozetřeného
česneku – množství musí každý podle sebe a své rodiny, kromě
polévkového. Mírným varem za častého míchání dospějeme k polévce,
která se tváří jako dršťková, avšak není. Abychom si ušetřili dlouhé
míchání, můžeme si bedly předvařit vedle v menším množství vody a
přidat je do vývaru již uvařené s vodou, ve které se vařily.
Dochutíme polévkovým kořením, přidáme nasekanou petrželku a podáváme.
Tuto dršťkovou Vám neodmítnou ani vegetariáni za předpokladu, že místo
sádla použijete olej a místo masového vývaru zeleninový nebo jen vodu.
Recept používám léta,je to ňamka.Zkoušel jsem použít i jiné
houby,např.,václavky,kotrče,hlívu(musí se déle vařit),a je to pořád
dobrota.
Je převzatý a upravený.
0
před 4843 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |