Dobrý den, otevírám si novou restauraci v centru Liberce. Živnostenský list, finanční úřad, magistrát – to vše mám zařízené. Rád bych si tam ze začátku vařil sám, jedná se převážně o teplou kuchyni. Mám jediný problém, nejsem vyučený kuchař a na rekvalifikační kurzy už není čas. Dozvěděl jsem se o příbuzné „zodpovědné“ osobě, která by měla zodpovídat za nevyučeného kuchaře v podniku. Nevíte o tom někdo víc, prosím? Nebo neznáte nějakou jinou kličku?? Děkuji za odpověď
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4182 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud máš již živnostenský list na danou činnost a tato činnost je vázaná, případně je na ni třeba koncese, tyto podmínky jsi již splnil. Ještě je třeba mít v pohostinství zdravotní průkaz, no a pak už děj se vůle boží. Pochopitelně že za to, že živnost bude provozována odborným způsobem a že nikoho neotrávíš, bude odpovídat zodpivědná osoba (buď ty, nebo ta, kterou jsi k tomu na ŽÚ doložil)
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Damiana, Mc Merkurion, marci1, niekto
před 4182 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hostinská činnost je živnost řemeslná, na kterou se oprávnění vydá
po doložení kvalifikace. Odpovědného zástupce bys musel mít, kdybys
kvalifikaci neměl. Ty ale zřejmě kvallifikaci máš, protože jinak bys
nedostal živnostenský list. Tady je otázka nejasná.
Do odkazu jsem dal článek o odpovědném zástupci.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Není třeba klička… Zajdeš si k svému lékaři, ten Ti vydá „zdravotní průkaz“ (je to otázka dvou stovek), který Tě bude opravňovat pracovat s potravinami a pak si vař v jaké resutraci Tě přijmou…
0
před 4182 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek