Profesionální ochutnávači (someliéři) to mají v náplni práce, ale jen v minimálním množství.
Zdroj: https://www.novinky.cz/muzi/clanek/z-novin-nejlepsi-somelier-je-z-jizni-moravy-40301543
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, marci1, Rokio, aliendrone, Ametyst
před 1253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otec říkal, že dělníci v ocelárně mohou pít pivo s nízkým obsahem alkoholu, aby se zchladili.
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, paul1, marci1, aliendrone, Ametyst
před 1253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nwm jak dnes, ale bylo běžně povolené pití piva (slabého, myslím sedmičky nebo tak nějak) pro pracovníky v hutnických provozech (slévárnách, válcovnách [válcování za tepla] atd.) a obecně těch, kteří pracovali u pecí (tedy i skláři apod.)
S ohledem na vražedné tepelné podmínky při kterých museli roboši MAKAT a nízkou míru alkoholu v pivu se prostě NEDALO opít ani náhodou. Kámošův táta tvrdil, že vypil BĚŽNĚ 8 takových piv za směnu. :)
Ale on ani takový sládek v pivovaru se bez lemtání neobejde. :)
0 Nominace Nahlásit |
Tak třeba podnikání… v čemkoliv… jsi šéfem sám sobě, tudíž ti nikdo nic zakázat nemůže… ovšem to, že případný alkohol v dechu či na stole odradí zákazníky, je už pak jen a jen tvůj problém…
0
před 1253 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jeden čas jsem prodávala v pivotéce, občas jsem si během veder jedno malé pívo otevřela a nikdo mi nemohl nic říct, protože přece ochutnávám, abych věděla, co prodávám… :)
0
před 1252 dny
|
0 Nominace Nahlásit |