Odpoveď byla označena jako užitečná
jinak
Pokud se mně chce krájet natenko syrové brambory, tak z nich.
Mám-li ale dostatečný počet vařených, nebo se nechce provozovat ono tenké
krájení, tak z těchto.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
z vařených brambor
Z vařených ve šlupce nebo z předvařených ve šlupce,ze syrových brambor je výtečné jídlo s názvem Vrstvené uzené odkudsi,už nevím odkud.Syrové brambory se nakrájí na kostky,částečně se oprančí s cibulkou na tuku a vrství se brambory,kysané zelí,uzené na kostičky,znova zemáky,zelí a uzené,dokud nedojdou suroviny.Jednotlivé vrsvy přijdou osolit,opepřit,a shora zalít sladkou nebo kysanou smetanou,strčit do trouby a péct,dokud brambory nezměknou .
0 Nominace Nahlásit |
jinak
Dělám něco podobného, co píše IceT , ale co se týká
„francouzské“ verze, tak bez toho zelí – takhle to dělám spíš
s bramborovými knedlíky.
Nakrájím oloupané brambory na kostičky, osolím a osmažím na oleji
dozlatova, pak přidám cibulku a kvalitní šunku (taky kostičky), opět
smažím. Nakonec tam přidám na kostičky nakrájené vařené vejce a
opepřím. Tohle je naše domácí verze francouzských brambor – je
nejrychlejší a hlavně, oba s mužem máme rádi – u té
„klasiky“ – právě ty připečené kousky a tady jich je
opravdu hodně.
0
před 4100 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ze syrových brambor
Před léty jsem ochutnal brambory nakrájené na plátky za syxrova, K nim na kostičky uzeného, posypané osmaženou cibulkou a zalité 250 ml šlehačky Když se šlehačka s části vyvařila přidala se na hrubo nastrouhaná kyselá okurka. Zalilo se to vejci s trochou mléka Ke konci pečení se přidal sýr a nechal zezlátnout. Osolilo a opepřilo
0
před 4098 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |