Je to kuchařský termín,ale je to omáčka?Nebo je to daný termín pro postup vaření?Z jaké řeči slovo frikasé pocházi nebo z čeho je odvozen?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5409 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
pokrm z drobně krájeného pečeného nebo dušeného masa se šťávou nebo zelenina s hustou omáčkou.Očištěné kuře rozkrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme kousky kuřete, opečeme, zalijeme vývarem z drůbků (nebo masoxu) a dusíme téměř doměkka. Maso pak vykostíme a nakrájíme na kostky. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku (můžeme použít i hotovou), zředíme mlékem, vývarem a šťávou z dušeného kuřete. Osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso a za častého míchání povaříme asi 20 minut. Zředíme smetanou, přidáme citrónovou šťávu a na proužky nakrájenou kapii. Podáváme s dušenou rýží.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |