Avatar uživatele
stenly

frikasé je postup vaření nebo jednotlivé ingredience pokrmu?

Je to kuchařský termín,ale je to omáčka?Nebo je to daný termín pro postup vaření?Z jaké řeči slovo frikasé pocházi nebo z čeho je odvozen?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5440 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Zuzka78

pokrm z drobně krájeného pečeného nebo dušeného masa se šťávou nebo zelenina s hustou omáčkou.Očištěné kuře rozkrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme kousky kuřete, opečeme, zalijeme vývarem z drůbků (nebo masoxu) a dusíme téměř doměkka. Maso pak vykostíme a nakrájíme na kostky. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku (můžeme použít i hotovou), zředíme mlékem, vývarem a šťávou z dušeného kuřete. Osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso a za častého míchání povaříme asi 20 minut. Zředíme smetanou, přidáme citrónovou šťávu a na proužky nakrájenou kapii. Podáváme s dušenou rýží.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek