Bramborový guláš, nebo bramboračka by uzeniny nebo maso obsahovat neměl, je to jen levný chudý příbuzný (i když taky chutný, zvláště s houbama). Jinak se guláš dá udělat z čehokoliv. V rajchu je v oblibě eintopf, tam je kromě masa, či uzenin i zelenina. Moc dobré, škoda, že se to k nám nedováží.
0 Nominace Nahlásit |
Nazývám ho buřtguláš, ale nedávám do něj
buřty, protože dnes už nejsou dobré, jako dřív.
Dávám do něj vídeňské párky a vepřové maso
nakrájené na malé kousky, stejně tak brambory.
Pálivou a sladkou paprikou kvůli barvě i chuti.
Ještě malou cibulku nakrájenou na půlměsíce.
(Tu s paprikou, jako první a se sádlíčkem)
…
Jím druhý den bez chleba je to éňo ňuňo :)
Taková jídla jsou druhý den nej!
Zelňačka, když je odleželá, tak je taky chutnější,
jako bramborový salát na svátky.
0 Nominace Nahlásit |
Oboje je určitě správně. Dobrej buřtguláš ze špekáčků, a musí být do něj trochu chili, nebo pálivé papriky. A s čerstvým chlebem „to nemá chybu“!!! Mńam, teď jsem na něj dostal chuť a zítra si ho uvařím. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
To já nejraději právě hovězí – z kližky nebo krku (jemnější
maso)…
😉
Ale buřtguláš je taky dobrej… Anebo zabíjačkovej (vepřový s játry a
srdcem)…
😉
Jójó, guláše…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Bramborový guláš je bramborový, základ z cibulky, papriky
s následným přidáním brambor.
Butřguláš je s párkem, špekáčkem, kabanosem, klobáskou, cigárem.
0 Nominace Nahlásit |
Od dětství jsem to znal pod názvem Bramborový guláš, teprve nedávno jsem se seznámil s názvem Buřtguláš. Ještě jsem viděl název Studentský guláš.
BTW: Slovo „guláš“ přišlo z maďarštiny, jenže tam znamená „polévka“. Např. Bábgulyás = fazolová polévka.
BTW to Kepler:
Eintopf v konzervě se prodává v Kauflandu.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, Kepler
před 2820 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
dubraro: já chodím jedině do Kaufu a ještě jsem tam na něj nenarazil. Možná sortiment není ve všech městech stejný. Ale dík, podívám se pozorněji.
Je to taková velká pixla, okolo kila, a bylo toho více druhů. Ale je možné, že se to dost neprodávalo a vyřadili ze sortimentu. Když si doma vzpomenu, pošlu ti fotku, mám je ve špajzu. Taky se takové konzervy dají koupit v Praze na Bleším trhu, ale to ti asi není nic platné.
Keplere, u nás je bramborový guláš a bramboračka něco úplně
jiného.
Bramboračka je zahuštěná polévka s bramborami spoustou zeleniny.
A proč je škoda, že se k nám eintopf nedováží? Vždyť není problém ho připravit z čerstvých surovin.
Jo, já vím, bramboračka je polévka. Trochu ji zahustíš máš z toho guláš:-) Dělám si prču, do každého se dává něco jiného, podle krajových zvyklostí.
Jo a s tím eintopfem jsem to myslel tak, že se k nám nedovážejí ty konzervy a moc lidí to u nás nezná. Příprava je dost pracná a jako rychlá večeře nebo pro kempování by to bylo optimální.
Tak to jo 🙂. Někdy se dobrá konzerva opravdu hodí.
Narazili jsme v Lidlu na chutný lunchmeat. I když není extra levný a
jmenuje se jinak, nekazí se a chutná 🙂
Jojo, eintopf není nějaké přesné jídlo, je to prostě naházené do hrnce co je zrovna k dispozici a co fantazie dovolí.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |