Přišla mne reklama na možnost od nějaké společnosti aby jsme
investovali do půjček které sprostředkovávají.
Ihned jsem to zamítl, ovšem zvědavost mne nedá jak to vlastně funguje a
investovali by jste?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? bolak, gecco před 3230 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ne…
Respektive ano, ale jen za předpokladu minimálně 100% zajištění mnou
´investované´ sumy hotovosti (jistiny) něčím s rychlou likviditou (a
podle mého ocenění).
Tedy ne…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Já investuji do půjček P2P téměř od počátku, co k nám přišly. V porovnání s forexem je to méně pracné, méně rizikové a méně výnosné. V porovnání s pronájmem nemovitosti je to zhruba stejně pracné, více rizikové a více ziskové.
0 Nominace Nahlásit |
Těžko říci. Já osobně P2P nějak zvlášť neholduji. Myslím, že je tam relativně velká míra rizika.
A taky bych se divil, že by svou atraktivností v dlouhodoém horizontu mohly konkurovat klasickým půjčkám – podívejte se třeba jen na tohle: http://www.coolpujcky.cz/pujcky jaké obrovské množství půjček v dnešní době existuje.
Určitě půjčky jsou skvělý byznys, ale na druhou stranu bych to neviděl úplně růžově. Banky hromadí spoustu peněz, protože pracují s velkým rizikem a to podle mě bez velkého kapitálu prostě moc nejde a obyčejný člověk by se spíš spálil.
0
před 3226 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, mi to přijde jako zajímavá varianta toho, jak diverzifikovat vlastní investiční portfolio. Ale člověk samozřejmě musí investovat skrz nějakou vhodnou platformu. Nedávno jsem se o investice do P2P pujcek zajímal v širším kontextu a hodně mě zaujala platforma z odkazu, která je navíc certifikovaná ČNB. Takže všechny strany mají jistotu toho, že o ty peníze nepřijdou.