Jak jsi přišel na to, že se změnilo složení Becherovky? EU do toho nic není. Výrobní receptura je známa pouze dvěma lidem ze společnosti, výrobnímu manažerovi a výrobnímu řediteli. (wiki)
0 Nominace Nahlásit |
Becherovku nepiji, musím říct, že mně nechutná, je na mě moc sladká, takže nemoho posoudit.
Zkuste si pročíst diskuzii o tom, že se chuť likéru změnila.
„A k původnímu Rp. 1866. Samozřejmě to není přesný recept "dnešních“ becherovek. Jen jeho prapředek z kterého ta slavná Becherovka „asi“ vznikla .
Ta nová zrekonstruována verze mi vůbec nesedí, ale – sto lidí, sto
chutí !
Teď bych se rád zmínil o reklamě a marketingu v souvislosti o tajných,
tradičních recepturách, vyráběno již od roku…, původní technologie
vyroby atd…
A lidé už jsou více ovlivnění takovými věcmi, než vlastní chutí .
K tomu si připočtěte stále zvyšující se objem výroby a snahy o její
zefektivnění což v konečném důsledku vede jen k levnému europroduktu,
který těží z výše uvedeného .
Však si zkuste udělat cenovou rozvahu k nákupu drog k výrobě nějakého kvalitního likéru a porovnejte ho s prodejní cenou Becherovky.. Zdraví prospěšné účinky bylin a jejího využití teď pomíjím.....
Becherovka, dá se dohledat i na jejích webu, už se teď vyrábí jen prostým smíšením základního macerátu, koncentrované tinktury, s lihem a taky s „podobnými inovacemi“..
Jestli výrobce upravil, změnil a šidí i násadu základních ingrediencí se dokázat nedá. Ale mi to už nechutná."
http://deslik.blogspot.com/2013/02/becherovka-receptura-1866.html
0 Nominace Nahlásit |
Receptura se nezměnila od roku 1807. EU do výroby Becherovky nic
není.
Přestože se Becherovka vyrábí už více než dvě stě let, její receptura
se nezměnila od roku 1807. Tehdy Josef Becher dokončil vylepšování
původního návrhu receptury, který mu o dva roky dříve daroval anglický
lékař Christian Frobig. Becher začal likér prodávat ve svém obchodě
v domě U Tří skřivanů pod názvem English Bitter, tehdy jako lék na
žaludek.
„Snažíme se stále dodržovat původní recepturu i postup. Změnilo se
pouze to, že dneska se čerpají suroviny čerpadly a roztok se filtruje
pomocí papírových deskových filtrů. Jinak je postup i složení
stejné,“ přesvědčuje Pich. Nic na tom nezměnil ani komunistický režim,
ani současný majitel – francouzský koncern Pernod Ricard. „Becherovka
patřila vždy mezi lukrativní a prosperující podniky. Takže i přechod byl
pozvolný,“ dodává Pich na adresu změn po roce 1989. 🙂
Více v odkazu: https://magazin.aktualne.cz/muz-ktery-strezi-tajemstvi-becherovky-ve-firme-pracuje-45-le/r~d5b4c1b2125011e885e30cc47ab5f122/
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |