Jak dlouho se má vařit 5 vajec když je dám do vroucí vody v hrnci a na plotýnku. Kolik minut se mají vařit na nevyšší stupeň (máme dotykový a elektrický sporák). Má se někdy plotýnka ztlumit. Áááá… prostě potřebuji přesný recept na vejce na tvrdo. Předem moc děkuji za odpověď.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? DoTazatel před 1723 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Vejce dej do vody hned jak to začneš ohřívat (ne až to začne vřít). Na nejvyšším stupni to nech až dokud to nezačne vřít, pak to sníž na trojku a vař 10 až 15 minut (od bodu varu).
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.kucharkaprodceru.cz/jak-uvarit-vejce/&ved=2ahUKEwiXhPbxxM_oAhWJGewKHXQJDbMQFjAEegQIBxAB&usg=AOvVaw0-iVspAPD0mwmcFL7_QiMr&cshid=1586029733881
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.apetitonline.cz/tipy-triky/2954-jak-spravne-uvarit-vejce.html&ved=2ahUKEwiXhPbxxM_oAhWJGewKHXQJDbMQFjACegQIDBAM&usg=AOvVaw0kAepq7mmVsRwAZHPAsrnx&cshid=1586029733881
Upravil/a: DoTazatel
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?EMELOUN Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Jako u masa – jestli chceš pěkně měkká, musíš vařit a vařit!
Hlavně kvůli úspoře energie se dávají už do studené vody a jak začne
vřít, ztlumit.
Pak určitě stačí 10 minut od začátku varu. Kdybys je dal rovnou do
vroucí vody, pak by možná za 10 minut ještě nebyla úplně tvrdá.
No možná radši 11 minut. (Vezkóšet, já nésem vodbornik.) Pokud se dávají rovnou do vroucí vody, pak asi záleží na velikosti vajec.
Vařená vejce delší dobu než deset minut, tak žloutek má krásnou, hnusnou fialovou barvu a takový plátek dát na obložený chlebíček je gurmánský zážitek.
Vařená vejce delší dobu než deset minut, tak žloutek má krásnou, hnusnou fialovou barvu a takový plátek dát na obložený chlebíček je gurmánský zážitek.
Jak uvařit vejce natvrdo:
Vejce necháme ohřát na pokojovou teplotu a teprve pak vložíme do vroucí
osolené vody. Od této chvíle je necháme vařit 10 minut.
Uvařená vajíčka ihned dáme pod proud studené vody. Potřebují šokově
vychladit, aby se dobře loupala skořápka. Dobrou chuť! 🙂
Ono čím čerstvější vejce, tím hůře se loupají. 🙂
U hodně čerstvých vajec je dobré přidat do vody, ve které se vejce
vaří,trošku jedlé sody.
Tak hodně čerstvá… to asi jen tak nekoupím. Dycky přemejšlím, jestli se blbě loupouta starší, nebo ta čerstvější. Nikdy nevím. 😁 Sodu nemám. A so špetka soli? Nebo trocha octa? Ne? Fak nevím… nevařím, neumím…
15 minut??? No tě buch… My jsme k snídani mívali vejce 3, 5 a 7 minut. Za deset musej bejt spolehlivě na tvrdo.
Tak těch 10 minut asi stačí (já vařím vždycky 12 minut = pro
jistotu. Taky záleží, jak kdy, 10 minut na čtyřce, 12 minut na
trojce).
Taky záleží, jak ty vajíčka chce, samozřejmě může vařit 7 minut
i míň, ale pak nebudou natvrdo… A já ostatně nemám rád když je to
ještě trochu tekuté (někomu to tak chutná víc).
Jj.. Já myslím, že stačí bod varu vody. 7 min měla takový.. lehoulince tekutý asi dvou až třímilimetrový střed… Ani ne tekutý… prostě super. Alo ono asi záleží na velikosti vajec. Já mám rád… když to mám jíst jako celý tak 6 min. Pokud si to dávám třeba na chleba, tak se kloním k těm deseti. Tří minutový mělo jen udělanej… třaslavěj bílek a skoro tekutej žloudek… To já nerad…
Nevím no, já se vždycky kloním k těm deseti ať to pak jím na
jakýkoli způsob… Párkrát jsem to zkoušel vařit kratší dobu, kolem
těch pěti šesti minut od odoby varu a když jsem to pak loupal, tak mi to
vyteklo, včetně toho bílků (byl jen trochu tužší ale pořád tekutý)…
Nevím, možná to bylo nízkou teplotou (na trojce).
Proto radši dávám těch 10 minut.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |