Tak dlouho, dokud vydržíš čekat a nesníst ji. 🙂 Řekla bych tak 10–15 minut.
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, zjentek, gecco, anonym, Ten zbytocny
před 3300 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Klobása se nevaří, ale prohřívá. Ideálně v teplotě 80 °C po dobu 15–20 minut a nejlépe, když vnitřní teplota dosáhne 72–75 °C.
0 Nominace Nahlásit |
Ideální je cca 10 minut
3Kdo udělil odpovědi palec? Ten zbytocny, anonym, zjentek
před 3300 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
fajnou Ostravskou klobásu už jsem dlouho neměl. jinak stačí klobása prohřát tak aby byla i uvnitř horká. viděl bych to tak na deset minut
0 Nominace Nahlásit |
Já mám klobásy v mražáku.
Ty vařím 15–20 minut. Přesně jak píše Marci – jak dlouho
vydržím :D
0 Nominace Nahlásit |
Klobásu nesmíš vařit,jen lehounce koupat pod bodem varu,nebo ji lépe opéci na tuku.
0 Nominace Nahlásit |
To nevím,jím je syrové,max.přihřáte v mikrovlnce na 30 sec.Ale nějak ze školy si pamatuji,že párky se jen ohřejí do varu a vypnout a klobáska se má provařit. Takže asi jak kterou,jestli je to takový ten jemný šrot, klidně 5 minut, jestli je to klobáska typu Dunajské(Čabajky),tak klidně 20 min.
0 Nominace Nahlásit |
Mám zažitý přesný opak toho, co tu někteří tvrdí. Klobása by se měla povařit, párek stačí ohřát. Je to proto, že párky při výrobě již procházejí tepelnou úpravou, kdežto klobásy ne – uzení není považováno za dostatečnou tepelnou úpravu ekvivalentní varu, spíše je to úprava konzervační, nehledě k tomu, že u většiny průmyslově vyráběných klobás ani k dostatečnému uzení nedochází, jen k takovému nějakému „aby se neřeklo“ plus kombinace s chemikáliemi („umělý kouř“). To už radši tu klobásku pojím úplně studenou, i když to je zdravotně ještě nebezpečnější než nepovařená.
0 Nominace Nahlásit |
Jugare, co to píšeš o opékání, když se tazatel ptal „pouze“ o vaření?!
Protože on taky neumí vařit jako ty a pečení je radost.
annas, možná tu klobásku vysvlékne ze střívka a koupe ji nahou. Pokud ji opéká na tuku, nenapsal jakém, ale jak ho znám, lůj by měl přednost.
Na komářím tuku je nejlepší.
Opravuji,na komářím sádle je nejlepší.
Opravovat se nemusíš, já tě chápu.
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |