UV žiarenie je ionizujúce žiarenie a nepôsobí na bilogickú látku deštruktívne (ako napr. rtg žiarenie).
V potravinárskom priemysle sa používa na protipliesňové (kvasinky) a antibakteriálne ošetrenie potravín (hubí kvasinky, baktérie a spóry) a na zstavenie biologických procesov v potravine (zrenie), potraviny sa stávajú „trvanlivými“.
Potraviny takto ošetrené musia byť patrične označené (podobne ako pasterizácia či sterilizácia) – vládne nariadenie 178/2002 (v zákone zákon č. 110/1997 Sb.), upravené vyhláškou č. 133/2004 Sb.
Bežne sa takto ošetruje okrem v podstate každé mrazené mäso, zelenina
(i surová a sušená) a ovocie, vaječný bielok a obilné výrobky včítane
múky.
Doplňuji:
Bežne sa takto ošetruje okrem vody v podstate každé mrazené mäso,
zelenina (i surová a sušená) a ovocie, vaječný bielok a obilné výrobky
včítane múky.
Upravil/a: arygnoc
0 Nominace Nahlásit |
Germicidní ( UV) lampy se používají k desinfekci vzduchu , povrchů a
k ničení bakterií a řas ve vodě.
Hodně jsou vidět ve zdravotnických zařízeních.
http://www.germicidni-lampy.cz/
Doplňuji:
Pozor , míní se neživé ! povrchy !
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |