cejtí ji ve vzduchu tím svým skvělým čichem (o to má zas mizernější zrak) – zvýšená vlhkost vzduchu, jeho větší ionizace apod. Taky mohou hrát roli instinkty (nás o ně příroda připravila, zůstal jen instinkt pohlavní a sebezáchovy)
0 Nominace Nahlásit |
Rtepp , je to možné, ba co docela jisté a ne jen u psů, ale u většiny
zvířat se zachovávají smysly , které „vyspělá civilizace“ už dávno
stratila. Možná se některé se ještě udržují u přírodních
národů.
Jen si vemte, že i ta „hloupá“ slepice pozná jestli bude déšť jen
přeháňka a nebo jestli bude pršet déle. Když jde jen o přeáňku tak se
maže schovat, když má pršet dýl tak klidně šmajdá dál v dešti.
0 Nominace Nahlásit |
To bude stejné, jako u mne. Sedím v hospodě, dozvím se tam o bouřce nebo povodni, no a pak teprve přijdu.
0 Nominace Nahlásit |
Já mám včely a ty jsou také poměrně slušný „barometr“.Pokud ráno energicky vyletují a evidentně spěchají,změní se během dne počasí a bude pršet.Pokud se ráno loudají a na česně(vchod do úlu) se před odletem na chvilku zastaví,očistí tykadla atd. a pak teprve vyletí, tak ten den srážky nepřijdou.Během dne,pokud se hromadně vrací do úlu,na 100% bude během chvíle pršet,i když to třeba tak nevypadá.Podle mne citlivě reagují na změny tlaku vzduchu,cítí vodu(srážky)ze směru větru,atd.Zvířata jsou naprosto srostlá s přírodou a jakékoliv změny v přírodě je okamžitě ovlivňují.
0 Nominace Nahlásit |
Bouřku a změny počasí cítím asi tři dny předem, stejně jako mnoho dalších spoluobčanů. Lékaři o náš předpovídačích počasí mohou vypravovat mnoho hodin. Scházíme se totiž u nich v čekárně.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek