Jde o tohle. Pokud při přípravě kávy dbám na velmi pomalé nalévání horké vody (cca 93°C) na rozemleté zrno, mám napařený šálek a tak podobně okolo, i tak bych měl kávu stůj co stůj přelít min. na 2×?
Upřímně, stále v tomto hledám logiku. Tak dobře, pojďme si to teď projít.
Verze první (zřejmě obvyklá), příklad:
Pomalu naleju vodu na zrno, do půli šálku, počkám třeba 7 sekund a naliju
zbytek vody do plna. To mi zabere celkově 15 sekund.
Verze druhá, příklad:
Nalévám vodu na zrno speciální konvičkou NEPŘETRŽITĚ po dobu
20 i více sekunt, čili celý proces zalévání kávy do plného šálku je
v kontextu dosti pomalý. Ovšem v konečném důsledku při této verzi
nebyla káva zalita na 2×!
Upřímně, stále v principu hledám logiku. Pomůžete? (Bude však nutné se nad věcí zamyslet.)
@Drap>>> Zalít z vrchu = přelít. Mohl býs být v odpovědi trocha obšírnější? Vždyť vidíš že píši, cituji: „bude však nutné se nad věcí zamyslet“.
Můžeš alespoň vysvětlit, zda při přípravě způsobem (verzí) č.1 bude tedy lepší pěna a zároveň také lepší i chuť, než při přípravě způsobem č. 2, čili druhou verzí přípravy? Anebo jen pěna, a chuť ne? Anebo naopak chuť, a pěna bude mizerná? Anebo ještě jinak?
A vlastně mě to zde dostává k mé původní otázce, zda je něčemu prospěšné zalít kávu horkou vodou min. na dvakrát, když je možné ji vodou zalévat i pomaličku (to ale nepochopí kde kdo, proto jsem tolik vyžadoval to zamyšlení se [s rodem homo sapiens sapiens již mám jistou zkušenost], děkuju).
Anebo jak, jako, se to „pozná hned, většinou na pěně a hlavně na chuti.“ [??? Mohlo být míněno ještě docela jinak.]
(Jinak souhlas s tebou, pane, také se domnívám, že „zalévat kávu horkou vodou, tak tam to význam má“. Tedy alespoň pokud plánujeme ji poté pít.)
Zajímavá 0 před 310 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Přelévat ne, je to nesmysl, který nikam nevede. Pokud jsi myslel zalévat kávu horkou vodou, tak tam to význam má a pozná se to hned, většinou na pěně a hlavně na chuti.
0 Nominace Nahlásit |
Jak je videt, zpusobu je vic. Muzes vyzkouset, co ti bude vic chutnat!
https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/turecka-kava-30000329.html
https://www.fajntip.cz/clanky/turecka-kava-20211102-3118.html
https://living.iprima.cz/bydleni/kuchyne/turecka-kava-priprava-recept
https://www.svetcukraru.cz/blog/jak-na-pravou-tureckou-kavu
0
před 308 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
@Drap>>> Zalít z vrchu = přelít. Mohl býs být v odpovědi trocha obšírnější? Vždyť vidíš že píši, cituji: „bude však nutné se nad věcí zamyslet“.
Můžeš alespoň vysvětlit, zda při přípravě způsobem (verzí) č.1 bude tedy lepší pěna a zároveň také lepší i chuť, než při přípravě způsobem č. 2, čili druhou verzí přípravy? Anebo jen pěna, a chuť ne? Anebo naopak chuť, a pěna bude mizerná? Anebo ještě jinak?
A vlastně mě to zde dostává k mé původní otázce, zda je něčemu prospěšné zalít kávu horkou vodou min. na dvakrát, když je možné ji vodou zalévat i pomaličku (to ale nepochopí kde kdo, proto jsem tolik vyžadoval to zamyšlení se [s rodem homo sapiens sapiens již mám jistou zkušenost], děkuju).
Anebo jak, jako, se to „pozná hned, většinou na pěně a hlavně na chuti.“ [??? Mohlo být míněno ještě docela jinak.]
(Jinak souhlas s tebou, pane, také se domnívám, že „zalévat kávu horkou vodou, tak tam to význam má“. Tedy alespoň pokud plánujeme ji poté pít.)
Drap | 1714 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 577 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |