Kelt

Jak je to se zakoupením zbožím, kolik jsem zaplatil?

Dostávám k platu i stravenky. Za jedny si kupují jídlo, za další třeba léky. A také například knihy v určitém obchodě. Takže jsem jel do Olomouce, cesta mne stála 320 Kč celkem a za knihy v hodnotě 1700 Kč, jsem dal stravenky. Peníze bych za ty knihy nedal, mají i ve městě a stravenky platí rok. Dá se to spočítat? Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Savier před 38 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
ChatGPT

Pokud se ptáte, kolik vás stálo nakoupit knihy s přihlédnutím k dopravě do Olomouce, zaplatil jste za celý výlet 320 Kč za dopravu a knihy stály 1700 Kč ve stravenkách. Avšak tyto stravenky byly součástí vašeho benefitu od práce, takže pokud to nepočítáte jako vaše vlastní výdaje, zaplatil jste akorát za dopravu, což bylo 320 Kč.

Pokud byste počítal i stravenky jako svou součást mzdy, pak byste zaplatil 2020 Kč.

Vše závisí na tom, jak chcete stravenky počítat. Některé osoby je počítají jako součást mzdy a některé je vnímají jako bonus nad rámec mzdy.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Zmatený dotaz. Co jsi platil víš sám a proč víš taky.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Ty už jsi dokonale „zbaronovatěl“. 🤦‍♀️

Ty máš stravenky hrazené zaměstnavatelem ze 100%? Obvykle tomu tak není, třeba máš stravenku v hodnotě Kč 140.00 a příspěvek zaměstnavatele činí Kč 80.00. Jen pro příklad.

Pokud by, dejme tomu, knížka stála Kč 1,400.00, a tys ji zaplatil celou stravenkami, no tak bys dal 10 stravenek ana Kč 140.00, z toho by zaplatil Kč 800.00 tvůj zaměstnavatel a Kč 600.00 ty; knížka v hodnotě Kč 1,400.00 by tě stála Kč 600.00. Třeba.

My víme, že jsi kolenovrt, toxický, proto s tebou ani prase nevydrží, a tak se vyléváš tady. Jo, už to víme, jsme úplně, dokonale a naprosto zainformováni, opravdu nepotřebujeme vědět, jestli bys si jinak knížku, nebo třeba kombajn či doprava, koupil, nebo nekoupil. Ne, fakt nepotřebujeme, jo, jenom to ty tvý, už tak 🤪 a 🤓, otázky ještě více zmate. 🤦‍♀️

Tak: blaho a bratrství, občane! 🙄🤪🤓

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

1+1=2 To snad jeste das?
Spocitej si, jaky je tvuj podil na stravenkach, pripocti utratu za cestu a mas vysledek.

0 Nominace Nahlásit

da ny

„Peníze bych za ty knihy nedal, mají i ve městě a …“
Dotaz je zmatený, jak píše elkon!
Těžko odhadovat, oč Vám vlastně jde.....

Utratil/zaplatil jste za knihy 1 700 Kč.

Chybí bližší údaje o stravenkách!!!
Jaká forma je u vašeho zaměstnavatele zavedena.
V jaké jsou hodnotě.
Kolik korun, Vám zaměstnavatel strhne za 1 stravenku.
Situaci už nesleduji.
Bylo pravidlem, že na celkovou hodnotu stravenky, zaměstnavatel mohl přispět 55% (aby mohl dát
do nákladů, vyšší částku by musel dát z vlastní kapsy…).
45% hodnoty stravenky se strhával (přispíval si ), ze mzdy zaměstnance.
My jsme měli stravenkový paušál.
Tzn., že jsme (podle výše úvazku), dostali ke mzdě,
na účet peníze. Ty se nedaní.
Někde jsou karty, nebo papírová stravenka.

Z toho vyplývá, že teoreticky, byste mohl ke své útratě
připočítat 45% hodnoty Vaší stravenky.
Příklad:
(1 700 + 765 (45%) =2 465 Kč)
Zaplatil jste 1 700 Kč.
Vydal za knihy 2 465 Kč.765 Kč, Vám mohlo být,
v některé z mezd strženo, pokud máte stravenky delší čas.
Nebo v předcházejícím měsíci ve mzdě 😉

Kolik si oplatíte za 1 stravenku, zjistíte z výplatnice,
podle počtu vydaných stravenek a hodnoty stravenky, kterou Vám poskytuje zaměstnavatel,

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

lukas1912

😄😄😄😄😄😄🥕🌶️🌶️🍐🍐😅

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Kelte, napiš mně do zprávy tituly, které sháníš. Mám hromadu hodnotnějších knih, které už jen leží. Třeba se trefí do gusta.

Nový příspěvek