Dobrý den,
potřebuji poradit se zapsáním práce (brigád) do životopisu. Nevím, jak na to a nikde jsem to bohužel nenašla.
Právě jsem odmaturovala z informačních technologií. Žádnou práci na plný úvazek jsem ještě neměla, pouze pár brigád na prázdniny (v Lidlu a firmě Leki Novasport – na montáži a 14-denní praxi od školy ve firmě Grammer – v kanceláři logistiky).
Chci se teď ucházet o práci recepční ve firmě Panasonic a práci v oboru IT ve firmě Tanet a Ketnet. Žádná z brigád nijak nesouvisí s tímto zaměstnáním. Nevím tedy zda je tam uvést nebo ne. Když je tam nenapíši, tak v kolonce zaměstnání nebudu mít vůbec nic.
A ještě pokud nesu životopis do firmy osobně, musím s ním dávat i motivační dopis, nebo to není povinností?
Děkuji.
Tak že mohu odstavec s praxí (zaměstnáním) z životopisu úplně smazat ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3367 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Motivační dopis – rozumně napsaný, není povinnost (ne obecně), ale
může znamenat velkou výhodu.
Pokud jde o krátkodobé a s poptávanou prací nesouvisející brigády –
když je neuvedeš, nic moc se nestane – na druhou stranu, pokud je
zmíníš, uvedeš, že už jsi někde (s úspěchem) pracovala – a to taky
není špatné…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Názory na DPP, DPČ zde:
¨http://www.emimino.cz/diskuse/pise-se-brigada-do-zivotopisu-134205/
U absolventa se počítá s tím, že nic neumí a praxi nemá ;)
Pokud se rozhode firma takového člověka přijmout a „vychovat“, nemají
s tím problém.
Jestliže „brigáda“ během studia nesouvisí s oborem, je vcelku
zbytečné ji uvádět.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Uvedl bych je. Potenciální zaměstnavatel uvidí, že pro tebe práce není cizí. Pokud se bude rozhodovat mezi dvěma čerstvými absolventy stejné školy, po kterém sáhne raději, s jakoukoli, i nesouvisející, praxí nebo úplně bez praxe?
Později, až budeš mít praxi z pracovního poměru, není nutné uvádět brigády nebo odchody ve zkušební době.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit |
já to vždy psala pod další zkušenosti a dovednosti:,bla,bla např,zkušenosti s prodejem,práce s hotovostí,vyřizování reklamací,telemarketing ,apod. Podle zaměření brigád
0
před 3367 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek