Pokud žiješ v ČR, tak bych to zkusil nejdříve česky.
Upravil/a: Drap
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, elkon, Anonymní Shr
před 720 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Řekněte jí pravdu, přijměte svůj trest a litujte svých činů, to je to nejlepší, co Vám mohu poradit, litost na spáchanými hříchy je cesta ke spáse. Matka Vás jistě pochopí a odpustí Vám, to mi věřte, když uvidí, že jste se k problému postavil jako chlap.
Upravil/a: Standa Macík
1Kdo udělil odpovědi palec? Anonymní Shr
před 720 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já nevím, jakým jazykem paní matka hovoří. Jestli hovoří, třeba, kadžunsky, tak řekneš-li jí to v kornštině, poněkud Ti nebude rozumět. To samé, hovoří-li matka bretoňsky, v japonštině jí to nevysvětlíš.
Takže, sděl jí to nejlépe v jazyku, kterému rozumí.
Jinak tato a podobná otázka je zde relativně frekventovaná. Nikdy na ní nelze příliš pregnantně odpovědět, poněvadž my neznáme Tebe, Tvou matku, nevíme, jaké máte mezi sebou vztahy, a jak bude Tvá matka reagovat etc. etc. etc.
Obecně jí to ale, asi, říct musíš, jinak bys se neptal. A nejlepší je to netutlat, říct to narovinu, a co nejdřív, ať se s tím – případně – dá něco dělat. Ono když už se něco stane, a od toho je život, že se něco děje – kdyby se nic nedělo, nebudou dějiny, a to nejlepší, co se Ti v životě může stát, je neúspěch – nemá žádný smysl strkat hlavu do písku, nebo dělat mrtvého brouka. Ne, smysl má to konstruktivně a assertivně řešit.
Jestli jsi něco vymastil, no tak je to vymastěné (slovy mjr. „Terazky“ Haluzky: „babu som pojebal a to jí nik nevezme!“), zpátky to nevezmeš, trápit se tím nemá sebemenší smysl, protože problém buďto má řešení, a pak je potřeba aplikovat řešení, starosti nepomohou, nebo problém nemá řešení, a pak starosti rozhodně nepomohou. Ať už věc má, či nemá, řešení, starosti jsou absolutně k ničemu. Ne, má smysl se z toho poučit. Všichni jsme byli mladí, většina z nás taky nadělala rozličné pakoniny, to k životu patří. A pokud mají rodiče alespoň trochu něco v hlavě a soudnost, hlavu Ti neurvou.
Prostě jsi, asi (nepíšeš, proč dostaneš kázeňský trest), něco vymastil, tak si za to poneseš přiměřené následky. To bývá, a Ty máš tu výhodu, že to neskončí prodejem střechy nad hlavou, nebo kriminálem, nebo něčím podobným. Ber to z té lepší stránky: z chyb se člověk učí, a kdo nic nedělá, nic nepokazí.
0 Nominace Nahlásit |
Drap: Proč mladému pánovi takto nesmyslně odpovídáte, proč si z něho děláte srandu? Když neumíte odpovědět, tak neodpovídejete, je to prosté. Stejný problém jako Vy má také pan elkon.
Macíku, trhni si nohou, problém tu máš ty, já jsem v pohodě. nevadí mi, když někdo věří, ale nesnáším zažrané pánbíčkáře.
Elkone, apoň jsou mé odpovědi nějak užitečné a mohou tazateli skutečně pomoci. Odpovědi typu „Pokud žiješ v ČR, tak bych to zkusil nejdříve česky.“ jsou opravdu hloupé a zbytečné.
Macek: A jak fakanovi pomohlo, žes mu poradil, aby konal pokání, a to nejlépe tak, že se cestou do zpovědnice bude bičovat a půjde kolenačky?
Sakra, to jsi vážně tak zabedněný, že nejsi s to pochopit, že žiješ v sekulárním státě? Že arciť je nějaká ta desítka procent obyvatelstva nějak věřících, u drtivé většiny z nich ta víra obnáší nějaké duchovno, horoskopy, kartářky a / nebo je to ryze kulturní záležitost na Vánoce, Halloweeny, Velikonoce, funus, svatbu a křtiny?
Já žiju v kraji, který je podle sčítání nejkatholičtějším, a i obecně nejreligiosním, krajem v tomto státu a věř, že tak u 98% obyvatelstva to neznamená vůbec nic víc, než to, co jsem popsal v předchozím odstavci. Ve všední den najdeš v kostele, dokola, 5 – 20 kostelových bábušek, 3 – 5 kostelových dědků, 0 – 2 pacienty s hlavou, a občas nějakého toho konvertitu. Institucionalisované náboženství je za zenitem a silně pochybuju, že se to do Tvé smrti změní.
Tak proč pořád kušníš a otravuješ s tou flanďáckou propagandou? Myslíš, že je na to někdo zvědavý? Není. Myslíš, že spasíš svět klackem? Nespasíš, nikdo na ty Tvoje kydy není zvědavý, akorát tím otravuješ Luft.