Avatar uživatele
MončaSvobod

Jak na originální pohoštění na večírek?

Ahojky, s blížícími se vánocemi jsou u nás doma na pořadu dne i večírky a ráda bych se letos vytáhla s nějakým super originálním občerstvením. Říkala jsem si, že bych mohla použít nějaká barviva do jídla, ale nechci žádnou chemii. Budu ráda za vaše tipy a recepty na nějaké fajn chuťovky, se kterými zaboduju.

Zajímavá 0 před 9 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Úplně nejlepší je klasika, pokud je dobře udělaná. Jednohubky (podle fantazie), chlebíčky (také je mnoho možností, od použitého salátu, různé salámy, vejce, majonéza, sýry, rybičky a pod.), trochu vánočního cukroví. Hlavně nic nepřirozeně neprasit nějakými barvami.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

„No to mě, podrž koště…“ 😛
Děvče, nespletla jste si web?
Barevné JÍDLO? Co by to mělo“/mohlo být?
Vařený pokrm má svou typickou barvu (kari, paprika, smetana, špenát,, rajčata/protlak).
Do masové směsi ala Čína, můžete nakrouhat, různě barevnou zeleninu nebo nasypat.
U studeného pohoštění (kanapky z bager, chlebíčky, jednohubky), se můžete vyřádit, pomocí barevných pomazánek.
Bílá, do oranžova díky sypké paprice, zelená – špenát, aj. Základem pomazánky, může být, vařená i syrová červená řepa. Barevnou – strakatou (dobrý základ, barevnost docílíte nastrouganými vajíčky, kys. okurkami a uzeninou. Salám Vysočina, nebo šunka/šunkový salám).

Podle barev pomazánek, když bude pečivo vydatně namazané, postačí 2 – 3 barevné ingredience, i jedna.
Na bílou (mledjší chuti – máslo, Palouček/lučina, tvaroh, případně kapka kysané smetany): nakroutit kolečko salámu výrazné chuti (fermentované) mepo kolečko klobásy. na jinu přidat kousek lososa nebo lososové drti, z tresky, šproty aj.).
PŘIZDOBIT pak kolečkem olivy, kapari, sterilovaná červená paprika, kolečko olurky, malého rajčátka. Prostě něco, podle chitiafantazi­e.Naděláte barevné řady….
Na pestrou, chuťově výraznou pomazánku (salámovou, masovou aj.), pak stačí něco i mdlé chuti (různé druhy sýrú, kus vajíčka, a další pochutiny).
Sypat můžete kanapky/chlebíčky strouhaným sýre (eidam, čedar), menší jednohubky, nastrouhaným typem parmazánového typu sýra.
Použijte i syrovou zeleninou, papriku, rajče, hadovku (pozor, při přípravě den předem. lednice vysušuje, tak to rádo oschne/okorá, doře přikrýt. Nebo doplnit, před příchodem návštěvy, čerstvé).
Kdo má rád ořechy, přidá ořech, ovoce – hrozno, mandarinku, malinu aj.

Sladké barevné
To je jednoduché. Mufinky a na ně „natočit“ z pytlíků, zdobičkou krém.
Odlehčený máslový (případně na půl, se Zlatou Hanou, když nyní stojí máslo majlanr 😉, mascarponě, pudinkem či kaší….
Tady můžete použít i cukrářská barviva, byť, některá í chemická (pár kape tekuté barvy, podle představy).
Můžete nadělat čepičky (Mikuláš/Santa), kombinací červeného a bílého krému. Ze zeleného uděláte vánoční stromeček. Posypete nějakými kulatými cukrátky (větší kuličky vypadají jako ozdoby, některé se v ústech podivně chroupají, jsou moc tvrdé), malé kuličky, hvězdičky, srdíčka a jiné tvary.
Na You- tube najdete mnoho tipů, návodů na zdobení i výrobu, recepty. Internet je toho plný.
My doma „točíme“, většinou 3 – 4 pomazánky. Pokud se chystá něco do práce (obě dcery do práce něco vzít „musí“, já už ne), tak se na to každá těší. Zatím nikdy nezklamaly,
Ze strany zeťovy širší rodiny se také slaví, každé narozeniny. Na ty mé kanapky či slané dorty a dortíky,se také těší (jenže tam jsou „mlsouni“, staromilci. Tak jen klasika – šunka, salám, sýr, vejce, kyselá okurka a snesou i papriku. Jak tam dám nějaké dobroty, čerstvou zeleninu, ovoce, tak polovina z nich, to „ne*ere“.

Snad jsem trochu „naťukla“ Vaši fantazii 😉 Vy znáte své strávníky…..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Ametyst

Da ny, pamatuješ Bridget Jones, která pro svého milého vařila, svázala pórek modrým provázkem, a modrá se vyvařila do omáčky? 😂😂😂 https://www.y­outube.com/wat­ch?v=OGR8uHOR308

Avatar uživatele
da ny

I to by šlo, modrá je dobrá… 😛
Pamatuji kolegyni, která pekla milému celé kuře.
Nechala uvnitř igelitový pytlík s vnitřnostmi.
Tak to už dnes, začínajícím kuchařinkám, ani nehrozí 😉

Nový příspěvek