Avatar uživatele
Fly

Jak nejlépe ušlehat bílek na makronky a jak je hezky vytvarovat? (spéchá)

Mám dva problémy… dělala jsem makronky a dělala jsem jich dvě várky, u první se mi šlehání bílku povedlo, ale u druhé to ne a ne riozšlehat… a další problém: jak je pěkne vytvarovat? U mne nevypadaly moc pekne, každé kolečko jiné.. díky!!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, iceT, hanulka11 před 5003 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

na bílky je třeba 100%čistá nádoba jinak je nevyšleháte ,já mám vyzkoušeno…dám do nich pár zrnek soli a bílky krásně zhoustnou a sníh je pěkně pevný-

na peč. papír si můžete předem nakreslit tvary a pak budete mít všechny stejné

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Makronky nedělám,ale proč se vám podruhé nepovedlo vyšlehat bílky?Snad,že nádoba musí být dokonale čistá,neulpěl vám někde kousek nebo kapka něčeho jiného?Byly bílky dost vychlazené?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Bílky musí být naprosto čisté bez kousku žloudku. Nádoby a metla nesmí být mastná. Přidat špetku soli.Pak se vyšlehá sníh,že vám nevypadne po otočení z kotlíku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek