Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na jednu dosti složitou věc. Jak se dá
někomu pomoci k tomu, aby si opět vážil sám sebe a měl se rád a také
jak „donutit“ člověka, aby se otevřel a komunikoval? A vlastně ještě
jedna věc, dá se nějakým způsobem své milované osobě pomoct, aby se
nepoškozovala? Je to pro mě důležité, tak Vás prosím odpovídejte
upřímně a smysluplnými odpověďmi.
Všem předem děkuji. Moc by mi to pomohlo.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, bolak, marci1 před 3258 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tak to si netroufám moc radit, ale asi bych dotyčnou vzal na místa, která nám jsou blízká a zavzpomínal na příjemné chvíle tam strávené a řekl jí, že se nemusí bát, že to společně všechno zvládnete, že jí pomůžu, ale musíme zabrat.
2Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, chachar1922
před 3258 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
to se dělo v dobách komunistů, dnes je na to placená terapie,
0
před 3258 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Obávám se, že pokud se nechce „otevřít“ a „komunikovat“, pak je na místě jen navštívit odborníka-psychologa, popř. psychiatra.
0
před 3258 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dokážeš chodit v cizích botách? Dokážeš se vžít do pocitů a myšlenek jiného člověka? Pokud ano, bude to snadné. Pokud ne, každý potřebuje speciální podmínky, čas atd. Konkrétní návod neexistuje, Ale neboj, vše se vyvíjí a mění. Hlavně vydrž.
0
před 3258 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mně osobně hodně pomohla kniha Miluj svůj život (Hay), nebo Moc přítomného okamžiku (Tolle)-pracovní kniha. Obě jsou velice užitečné. Zkuste, uvidíte.
0
před 3257 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
lexx tak prosím těchto komentářů se zdrž, chtěl jsem poradit protože chci pomoct a blizkou osobu miluji a mimochodem je to moje přítelkyně a nenechám ji ve štychu ani bych se s ní nerozešel kvuli tomu že to má těžké a potřebuje mě, akorat je to složíte a potřebuji poradit abych mohl pomoct a mělo to účinek nebo stačí co by dělali ostatní
Jde oto jestli ten člověk se měl vůbec někdy rád.
Jestli jo, tak zjistit co se mu stalo, kdo mu ublížil, A začít
odtamtud.
Jenže to musí chtít sám, začít o tom mluvit. Taky to může bejt stará
věc, klidně několik let zpět. A to už nezvládneš sám.
To chce odborníka.
Já vím co se stalo, chodí k odbor ikum ale říká že neví jak to zvládne tak prostě chci být na pomocný
A dá se nějakým způsobem dotlačit ne doslova ale spíš popíchnout aby byla otevřenější a zbavit ji tech svých problémů, nebo spíš mám čekat a nechat tomu volný průběh a čas?
Ano, netlač na ní, mohla by se ještě víc bloknout. Víš já ji neznám, ale hovor musí plynout nenasilně. Nech ji mluvit, ty poslouchej. Musí mít pocit že ať ti řekne cokoliv, že ji chápeš. Za čas, začne sáma do hovoru vkládat to poctatné, ale je to na dlouhej běh. Tady pomůže jen trpělivost.
no tak té mám naštěstí ještě dost horší bude až mi dojde jenže já bych jí stejně v tom čem momentálně psychicky je nenechal
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |