Nikdy to nedělala a teď dvakrát za sebou, nutno dodat že není doma sama,
jeno výjimečně a navíc má kdykoliv přístup k babičce o patro výš,
ale ona si radši zůstane sama a roztrhá povlečení nebo rozkouše gauč a
podobně.
Doplňuji:
Ontola – s tím naprosto souhlasím a taky bych rozhodně svoje psy nebila a
už vůbec ne kopala.
Chtěla bych ještě dodat, že jako malá to nedělala. V podstatě se u nás
neděje nic zvláštního, co by jí k tomu mělo přivést. Dneska roztrhala
polštář z gauče, i když jsme byli na zahradě, kam má prakticky pořád
volný přístup. Nerada bych přistoupila k tomu, že jí budu zavírat,
kdykoliv na chvíli všichni odejdeme.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3807 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jsem poněkud znechucena diskuzními příspěvky. Závadové chování
psů
se neodstraňuje fyzickými tresty! Nedostatečná nebo špatná výchova či
výcvik není vina psa, ale vždy jeho majitele.
Mám téměř padesátiletou praxi s chovem psů, fyzicky trestat jsem je nikdy
nemusela. Několik desetiletí chovám psy, kteří mají hmotnost vyšší než
já
a typickou dominantní povahu a přesto u nich mám dostatečnou autoritu a
respekt.
Člověk, který musí svého psa kopat aby ho přinutil poslechnout nějaký
povel, takovému „člověku“ nepatří nic živého do rukou! Jedná se
o psychicky nevyrovnaného člověka, který by se měl léčit a ne si svoje
mindráky a nervové výkyvy vybíjet na zvířatech.
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s ontolou. Pes by neměl mít fyzické tresty. Pes má vědět od štěněte co smí a co ne.A ve stáři si to už neodvykne.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3809 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
…šetři na novej,dá to víc práce,ale míň nervů,jinak jí tam dej,když jdeš pryč nějaký starý povlečení=hadry,ať má co dělat,starýho psa novejm kouskům nenaučíš,pes musí něco trhat,co by jinak z toho života měl…
0
před 3807 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevim, mě to třeba pobavilo 🙂 . Jinak podle mě se ten kopanec dá i na větší plemena, dost záleží na botech, úhlu a tak 😁. Teď chvíli vážně, naprosto korektně se to řeší tak, že počkáš až si pejsek bude připadat nestřežený a začne hlodat (chce to ho chytit přímo při činu) no a pak mu normálně uštědříš shut např. novinama, dlaní – záleží na velikosti pejska a síle majitele. Smyslem není ho zranit ale důrazně ho upozornit že todle ne. Není to nic špatného nebo nenormálního – pokud by v přírodě dělal něco, co se nebude líbit jeho vedoucímu smečky, tak ho taky pokouše.
Ale já neříkám, občas na ně človek musí bejt přísnej, nikdy sem svý psy nebila a všichni byli vcelku dobře vychovaný. Tahle potvora se nám nějak vymyká, je docela těžký ji přistihnout, protože třeba dva měsíce nic a pak se rozhodne, že něco sežere.
Mně to moc vtipný nepřišlo a člověk s nickem krftwrk, má patologickou
potřebu všechny urážet.
Mimo to se upřímně těšim, až budou za týrání zvířat pořádný tresty
a až konečně stát něco udělá s množírnama, nejen, psů. Osobně bych
zavedla Chamurapiho zákoník.
Chodil jsem s pejskem na cvičák a když jsem viděl, co s nima ta lektorka (ano žena) prováděla když neposlouchali (jednou přivolejte, nepřijde, škubněte za stopovací vodítko, když nám to předváděla, tak pejsek letěl vzduchem asi 2 m, nakonec ale poslouchal)… Problém je v tom, že pejsci nemají nějak z podstaty věci tendneci tě neposlechnout, jenom ti prostě nerozumí a tvrdá ruka je něco, co snadno pochopí (pokud se použije ve správný okamžik). Majitelé co svým psům domlouvají jako dětem obvykle nepochodí 🙂. Jinak pokud to dělá nepravidelně tak je to Tvůj boj, prostě musíš dávat bacha a využít příležitost až se naskytne. Prevence by mohla být dostatečně velká kousací kost nebo něco podobného, myslím si že to páchá z nudy. Popř. mu zkus koupit proutěný koš jako pelech (u vietnamců za pár stovek, jinde už je to dražšší), podle mě se přeorientuje a začne hlodat ten koš.