Zdravim. Dostala jsem stene civavy bez PP, nyni ma 3 mesice a 20 dni. Poprve jsem si ho vzala hned po prineseni domu do postele na mazleni. Prvni dny v pohode, nespal se mnou, ale jen pres den jsem si ho parkrat vzala, kdyz jsem se treba divala na televizi apod. Pak se ale z niceho nic do postele vycural. Pokarala jsem ho a dala ihned na plinku. Vzdy kdyz tam cural, tak jsem ho chvalila. Do postele nesmel. Po asi 14 dnech jsem mu dala jeste sanci ale opet se vycural a to dokonce prede mnou. Tak jsem ho hned vzala a dala na plinku. Od te doby v posteli nebyl. Jenze! Podle rozhazenych perin jsem zjistila, ze uz umi skakat do postele a celou ji nici. Znicene prosteradlo, periny a vsechno, to by ani tak nevadilo, je jeste malej, ale – opet do ni cura. Posledni kapkou bylo to, ze jsem vcera musela byt cely den v praci a az dnes jsem si vsimla na svetle ze je na obou perinach snad 5 zaschlych louzi!!!! Zasadne ho nijak nemlatim, jen jednou slozenym A4 papirem… ale dneska teda poprve dostal na zadek. Dala jsem mu ke kazde louzicce cumak a nadavala celou dobu, co jsem vyslikala periny a davala do pracky. Problem je v tom, ze s nim bydlim v jednom obrim pokoji, tudiz mu nelze zamezit pristup na postel. Mate, prosim, nejake rady? Jakmile to vyperu, zase to pocura, to ty periny nemusim vubec ani pouzivat:(
Zajímavá 0 před 1487 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Hlavní chyba je ta, že se vůbec nezmiňuješ o tom, že byste šli na
procházku.
Píšeš jen, že ho dáš na plínu. A že jsi byla celý den v práci.
Napadlo tě, že by bylo dobré, než odejdeš do práce, když nikam nemůže,
jít na procházku? A také co nejdřív po příchodu z práce jít na
procházku?
A ještě dostane složeným A4 papírem a vadávání?
Co má asi tak celý den v tom pokoji dělat?
Čekat v leže až si vemeš k televizi?
CHudák čivavka.
Po letitých zkušenostech doporučuju, jak píšu výše, procházky a po čase
uvidíš.
Svých chováním se pouze dožaduje pozornosti, kterou nemá.
Nemysli jen na sebe.
0 Nominace Nahlásit |
Pes velikosti po kolena a níže dosáhne plného měchýře klidně do 3 hodin. Takže vězně zavřeme do cely 2×3 metry bez toalety, necháme jej tam 3 dny a pak si budeme stěžovat, že se počůral? Aby bylo jasno, pes po kolena vyžaduje běh alespoň na 22 metrů jednou za dvě hodiny. Pokud tedy nemáte na to, dát psu výběh, hravé prostředí a záchod, pak žádného psa nemějte. Kočce lidé záchod klidně koupí, ale psu? A to navíc pochybuji, že máte správně zvládnuté stravování a pitný režim. Je naprostá hovadina dávat plenu zvířeti, které je dost inteligentní na to, aby využívalo záchod ke všem potřebám. Nezvládnutí nemůže být na straně zvířete, ale na straně cvičitele. Opravdu bych vás nejraději zavřel na tři dny s plenou do cely. Jak to můžete zvířeti udělat? Psa nemáte co učit močit do pleny. Máte mu pořídit záchod, nebo dokonce jej můžete vycvičit na lidský záchod. Myslíte si, že jen tak můžete vlastnit psa? Bez přípravy, bez cvičení, bez znalostí? Zodpovědnost, disciplína, prostor a ochota. Tím to má začít. Ne, že si pořídíte psa a divíte se, že potřebuje na záchod. Chudák zvíře.
0 Nominace Nahlásit |
… značkuje si svoje teritórium, když jseš v práci, je vše jeho, tak
si hraje … neboj, bufe hůř: až se bude učit a zkoušet trhat … říkám
to furt: pes do bytu (když to nejni u důchodce, co je celej den doma) je
týrání zvířat a nervů páníčka >>> jak radí nyjono: běž se
s ním proběhnout, utahat ho, ale stejně bude mít elánu na rozdávání
…
… možná blbá rada, ale už jsem jí kdysi někomu doporučoval: kup si
novou postel, tudle mu nech …
… a jen doětek: kouni na YT, co dělaj pesani, když jsou sami doma …
0 Nominace Nahlásit |
Pro psa je nepříjemné a naprosto nepřirozené chodit na plínku. Z toho že zničil postel si nic nedělej. Než vyroste, bude toho ještě víc. Neni rozdílu jestli je to čivava, nebo buldok. Všechna štěňata jsou stejná. Takto malé štěně by mělo pravidelně dostávat stravu vw stejný čas. Předpokládám, že krmíš 3× za den. Po každém rádle je třeba během 15-ti minut jít se psem ven aby se vyvenčil. U každého pejska to může trvat různě dlouho. Některý je hotový během půl hodinky, jinému to může trvat hodinu i více. Stejně tak vždy v polovině času mezi krmením s ním jít také. Obdobné je to v noci, kdy se musí ven několikrát. Bít psa, když už to udělal je zbytečné a bezpředmětné, pes neví proč ho tlučeš a jen se zhoršuje vzájemné pouto. Postel musíš vydesinfikovat a vše několikrát vyprat. Pes cítí, že tam byla moč i po vyprání a dá se mu to jako dobré místo pro tuto potřebu. Další věcí je, že takovéto štěně potřebuje stále zábavu, jinak trhá, kouše a vyvádí podobné věci. Další věcí je, naučit ho, že do postele nesmí vůbec chodit. Mám už několikátého psa a v současné době mám štěně, které mělo v sobotu 4 měsíce. Všichni byli v bytě, a v všichni se naučili slušnému chování. Je třeba se smířit s tím, že pokud si pořídím štěně, musím se mu věnovat a zabere to spoustu času. Pokud si myslím, že na to nějak vyzraji, tak se to dříve nebo později vymstí a vyroste z něj jedinec s podivným chováním. Je třeba si uvědomit, že pes za takovéto věci nemůže, ale že vždy je to chyba pána.
0 Nominace Nahlásit |
Všechno jste dělala špatně.
Štěňátko dělá loužičky. Zpočátku se venčí každé 2 hodiny,
intervaly se
prodlužují. Pokud nemá tu možnost, někde se vyčůrá. Pes v novém,
neznámém
prostředí také.
Příliš brzy pes v posteli (až když zvládá hygienické návyky. Má ji
označkovanou.
Všude, kde se pejsek vyčůrá a nedostatečně vyčistíte a zbavíte pachu,
bude
na stejné místo (v případě potřeby/včasného nevyvenčení)
čůrat/kálet znovu.
Doporučuji vyměnit matraci, ta mu páchne/voní!!!
Učit zdravého psa na plenu není dobrý nápad. Postupně je schopen
vydržet
i 8, 10 a více hodin. Mělo by to být výjimečné, ne pravidlem! Pokud
při
dlouhé době o samotě vykoná doma potřebu, je to vina chovatele.
KJ posteli by sám přístup mít neměl.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek