karel46

Jak omluvit,že nemám na zaplacení zdravotního pojištění?

Jak se omluvit,že nemám na zaplacení zdravotního pojištění.

Zajímavá 0 před 3 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Disraeli

Nemusíš se omlouvat, stačí když jim to doplatíš. ;) Oni nechtějí omluvy, chtějí peníze. ;) Každý chce tvoje peníze. Tak to funguje.

Pokud vím, tak to většinou až tak neřeší. Tedy jako jistě, že je budou chtít, ale zkrátka tam budeš mít nedoplatek, který si dříve nebo později (!) vyžádají. Akorát, že jamile už tam máš nedoplatek, tak ti začnou běžet i penále z dlužné částky, které nabývá každý den (což je nějak 0,03 % u VZP).
Myslím to tak, že se s nimi dá domluvit a že to nemusí chtít uhradit hned (ani kvůli tomu na tebe hned neuvalí exekuci). Tam jde o to, že u ž ti vzniká dluh a postupně se zvyšuje, takže tvůj problém. Ono jim může být jedno, jestli to dostanou teď, za měsíc nebo později + navýšení o penále.
Stačí je zkontaktovat a domluvit se s nimi. Poradit se, vyřešit to.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Tonda Káňa

„Sorry , jako!“ 🤙

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Omluvit nesplnění finančních povinností je složité, protože peněz většinou nemáte z konkrétních důvodů. Důležité je komunikovat pravdu a být transparentní. Tady je příklad, jak by mohla tato omluva vypadat:

"Milý/á [jméno kontaktní osoby v zdravotní pojišťovně],

Omlouvám se za zpoždění mé platby za zdravotní pojištění. Prošel jsem těžkým obdobím a čelím finančním potížím."

Můžete přidat více detailů o vaší situaci:

„Byl jsem nedávno propuštěn z práce/Odchod do důchodu/Přechod na částečný úvazek mi výrazně snížil příjem a bohužel se mi nyní nedaří pokrývat všechny mé běžné výdaje.“

Pak nabídněte řešení:

„Jsem v procesu hledání nového zaměstnání a doufám, že budu schopen co nejdříve splnit své finanční závazky. Rád bych se s vámi dohodl na možnosti splátkového kalendáře nebo jiné formě úlevy, abych mohl zaplatit dlužné částky.“

A nakonec poděkování:

„Děkuji vám za pochopení a těším se na vaši odpověď.“

Váš [Vaše jméno]"

Mějte na paměti, že tato omluva nesmí být použita jako dlouhodobé řešení. Je důležité najít způsob, jak své finanční závazky splnit. Pokud máte potíže, zvažte setkání s finančním poradcem nebo poradcem pro dluh, aby vám pomohl s vaším rozpočtem a plánem splácení.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Michalo, začni konečně hledat práci. Omlouvat nezaplacení nelze. Může tě to dostat až do basy. Platit sociální odvody je zákonná povinnost.

0 Nominace Nahlásit

Drap

To nikdo neomluví. Vzniká tím dluh a ten se musí zaplatit. Jedním ze způsobů je začít dělat.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek