No tak já je meju normálně,brousím je na speciálním brousku,pak
ocílkou,jinak když jsem neměla ani jedno,tak jsem je brousila kamenm. Dodnes
ho někdy použiju podle nálady. Jestli se na to necítíte,tak si je nechte
nabrousit.
Doplňuji:
Ještě je otázkou,co jsou u Vás drahé nože??
Upravil/a: kropitko
0 Nominace Nahlásit |
Na Vaši otázku nelze dát jednoznačnou odpověď, protože jsou nože rozdílné kvality a různého určení. Ty nejlepší používají např. mistři kuchaři a řezníci. Věnují jim velkou péči., ostří je za vlhka na jemných kamenných brouscích a proces zakončují přetažením na ocílce nebo na pomocí koženého popruhu. Nemyjí je v příliš horké vodě používají dřevěné podložky. Běžní spotřebitelé uplatňují různé metody broušení i zacházení. Nůž můžete brousit i ostřičem na motyky nebo o kameninový schod. Kvalitní nůž lze pořídit od 800 korun výše, takže s ním budete automaticky zacházet jinak, než s kudlou za stovku.
0 Nominace Nahlásit |
Brousit pomocí brousku namočeném ve vodě,pak obtáhnout na pruhu
kůže.Ostří udržovat ocílkou.Doporučoval bych odborníka,protože laik
vám s největší pravděpodností,drahé nože znehodnotí.Vůbec
nepoužívejte tzv.strojky na broušení!
Skladujte je,pokud možno odděleně od ostatních nožů.V opačném
případě se ostří ničí.
Myl bych je zvlášť,ze stejného důvodu.
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj :) Mrkni se sem https://dellinger.cz/cs/. Od nich máme nože my a jsou super. Je to kvalita. Navíc tdď mají i slevy :)
Ahoj, chtěla bych se zeptat… Potřebuju koupit kvalitní nože. Kuchyňské. Máte tip na dobrou značku kvalitní nožů?
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |