Stala se mi taková věc. V noci z pátku na sobotu jsem chodil venku a venku sněžilo a v horní kapse bundy jsem měl mobil Nokia, kapsičku jsem neuzavřel a na telefon jsem zapomněl, nechal jsem ho tam do druhého dne. Včera jsem mobil rozebral a když jsem vložil baterii, tak jsem nemohl stisknout Start, ale obrazovka blikala. Protože na obrazovce byly stopy vlhkosti, dal jsem telefon na pár hodin na topení v práci, ale když jsem pak vložil baterii, opět jsem nemohl zapnout telefon. Nyní sedím doma a ten telefon, samozřejmě jen jeho část bez baterky mám na radiátoru. Tento týden jsem baterku nabíjel, takže by měla být dobrá. Doma mám nabíječku a mohu telefon připojit, ale nevím, zda to něco neudělá, třeba nebouchne. Nevím, zda se vyplatí rozdělat dále telefon tím, že odšroubuji asi 4 šroubky malým křížovým šroubovákem. V telefonu mám SIM kartu, kde mám všechna čísla, ale telefon má určité funkce, které využívám. Bohužel telefon nemá pamětovou kartu, ale to jsem při koupi nevěděl. Máte někdo zkušenosti,nebo poradíte , co dělat. Děkuji.
Zajímavá 0 před 1017 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Předesílám, že jsem laik. Ale nabíjení bych nepokoušela, zřejmě je
tam stále vlhkost. Vyschnutí může trvat déle, taky něco mohlo zkorodovat.
Asi bych jen poskytla běžnou radu a to, že než se pokoušet v tom drbkat,
navštívila bych servis. Můžete si to poškodit ještě více, než to
evidentně je.
SIM karta jde normálně vytáhnout, nepřijdete o své kontakty.
3Kdo udělil odpovědi palec? GM, Kelt, Viktorie II.
před 1017 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když jsi nechal namočený telefon do druhého dne, může být zkratovaný. Takže se připrav, že budeš možná kupovat nový. Telefony, které mají vyjímatelnou baterii, mají v tomto případě výhodu. Ale musí se baterie vyjmou hned po namočení, aby ke zkratu nedošlo.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jsou možnosti odejmutí krytů (myslím ty 4 šroubky, ale bude nutné asi i „vyloupnutí“ ze zámků) tak jej rozdělat a nechat pořádně vyschnout i několik dní. Pak teprve sestavit, připojit baterku a zkusit. Pokud toto nepomůže, je docela možné že mohlo dojít k nějakému vnitřnímu zkratu, nebo jsou zoxidované některé kontakty. V tom případě je nutné počítat spíše s koupí nového mobilu. Máš štěstí, že jsou kontakty alespoň na SIM (předpokládám že nemáš synchronizaci mobilu s Googl diskem). Pokud by byly pouze v mobilu, tak by byly pravděpodobně ztraceny.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek