Avatar uživatele
anonym

jak připravit vláčnou tvarohovou nádivku do buchet?

Tvarohovou nádivku v závinu či v buchtách mám vláčnou jen v den upečení. Druhý den je „trupelnatá“ a drolí se.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aramah před 4701 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Zkuste zvolit jiného výrobce tvarohu. Hodně záleží na základní surovině. Chce to vyzkoušet, který tvaroh Vám bude nejvíc vyhovovat. Drolivost bývá způsobena přehřátím mléka při zpracování tvarohu a s tím už se dá potom špatně pracovat. Případně přidejte trochu smetany, nebo můžete tvaroh zjemnit i trochou změklého másla. Nadýchanosti dosáhnete přidáním sněhu z bílků.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aramah

50dkg tvarohu,5dkg másla,10dkg cukru s vanilkou,
2žloutky,3dkg rozinek,po zředění 2lžíce mléka nebo smetany a nakonec ze 2 bílků sníh.
Měkký tvaroh prolisujeme a přidáme do másla rozetřeného s cukrem a žloutkem.
Přidáme vanilku,citronovou kůru, rozinky a nakonec sníh z bílků.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Já připravuji tvarohovou náplň podle tohoto receptu – a to nejen do štrůdlu. Zkus se podívat, je to fakt dobrota.
http://www.cu­ketka.cz/forum/to­pic.php?id=884
http://yfrog.com/mr09062­010484j

Do buchet se prý ale dává zásadně tvaroh v alobalu, ne ten ve vaničce.
http://coco-choc.blog.cz/1105/kla­sicke-kynute-buchty

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Kvalitní tvaroh je základem. To co je v obchodech má s tvarohem shodné snad jen název.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Na 500 g tvarohu je 100 g cukru a 2 žloutky, 50 g rozinek, citronová kůra. Až buchty vychladnou, hoďte je do hrnce abyste je mohla přikrýt poklicí, nebo alobalem. Ale něco se vypaří do vzduchu, něco si vezme těsto, tak tvarohová nádivka může stát na stabilizátorech. Odhadoval bych, že když jsou vejce menší než v roce kdy psali recepturu tak bych tam mrskl 4 žloutky. Taky záleží jak se vám dělá dobře s těstem. Měla byste zvážit, jestli smícháte hladkou mouku s krupicí, přidáte k máslu kousek loje, dnes snad sádla. A po vychladnutí buchty schovat pod poklici nebo pod alobal. Ale nepíšete v jaké troubě to pečete. Jestli v ingrediencích máte vody akorát a při pečení většina odejde? K tomu je vhodná elektrická trouba, nebo když je plynová, tak vedle či na spodek dejte kastrolek s vodou, v tak velkém objemu trouby se voda ztratí.

Ještě pardon, paní, všimněte si jak zdejší kuchařky nabádají k přidání sněhu z bílků, jiná zase žloutky. Ta, co popisuje pouze žloutky, má pravdu jako ta, která dává sníh či obojí. Když se to děje i v závinu, tak bych vyměnil za tvaroh měkký

http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Tva­roh

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

já kupuji tvartoh ve vaničce zelený a dám jen cukr zamíchám /někdy přidám rozinky které mám namočené v rumu/a plním těsto …a není tedy tvaroh vůbec ošklivý …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek